Селекционерът на Франция Дидие Дешан се изказа ласкаво за следващия съперник на "петлите" в световните квалификации. На 7 октомври големите фаворити гостуват в София на България в задължителен за спечелване от тяхна страна двубой. 

Но според специалиста това няма как да е лесна задача, защото нашите момчета така и не са губили двубой а собствен терен в тези квалификации. Дешан изброи и кои са силните страни на "лъвовете". 

Франция без три звезди, но с куп скъпи играчи в София

"Те играят много организирано, не оставят съперника. У дома са спечелили всичките си мачове, могат да затруднят всеки. Много са ефективни и са реалисти за качествата си", сподели Дешан пред медиите във Франция при обявяването на състава си за битките. 

Нормално, въпросите на френските журналисти бяха защо едно или друго име не е в сметките му. А специалистът избра да похвали специално само един от извиканите - Килиан Мбапе, вторият най-скъп футболист в историята на този спорт. 

"Мбапе може да играе на всички позиции в атаката. Той играе отдясно в Пари Сен Жермен и това не му пречи да бъде ефективен. Той се адаптира към всичко и си остава силен. Килиан прави всичко бързо и добре. Това е изключителен играч", заяви Дидие Дешан.