Националният ни отбор по футбол ще играе срещу Унгария в баражите за класиране на Евро 2020, а при евентуален успех отново в София ще срещнем победителя от сблъсъка Исландия - Румъния. Кирил Десподов продължава със силните си игри в първенството на Австрия. Нападателят изработи изравнителния гол срещу Рапид във Виена за равенството 1:1 срещу Щурм.

"Лично мое мнение, че ние заслужавахме победата повече. Изпуснахме да победим Рапид, но и една точка да спечелим, пак е добре. Няма значение дали бележа или подавам за гол. Аз съм крило. Асистенцията се смята и за гол. Еднакво важно е, когато бележа и когато подавам. Важното е представянето на Щурм. Залцбург има много силен отбор. Те напълно заслужено са на първото място в класирането. Още е рано да коментираме къде ще е Щурм в края на сезона. Март месец първенството се разделя на две. Още е рано е да се говори. Пожелавам си да сме сред първите три отбора в крайното класиране", каза Кирил Десподов пред БНР.
 
Футболист №1 на България за 2018 година си пожела и помощ от страна на българските фенове срещу тима на Унгария в баража.

"Жребият за баражите за европейско първенство е добър за нас. Ние обаче нямаме право да подценяваме нито един отбор. Много е важно, че ще играем като домакини срещу Унгария. Дано и публиката ни помогне. Ивелин Попов ще липсва много на всички. Той ми беше идол като дете. Дано той си промени решението и да помогне в тези мачове, които ни остават в баражите. Кой ще е капитан на България? Това ще решат футболистите или треньорите. Не искам да казвам Кирил Десподов ще е капитан на България. За мен ще е чест да съм капитан на България, но който и да е, ще се раздавам на максимум за родината си", каза Кирил Десподов.