Бившият български национал Димитър Бербатов се изказа пред английските медии по повод утрешната европейска квалификация между националните отбори на двете страни. Рекордьорът по голове за България смята, че „трите лъва” ще имат далеч по-труден мач срещу „трикольорите”, отколкото им се случи при 4:0 на „Уембли” по-рано през годината.

Англичаните пристигат в София на гърба на изненадваща загуба 1:2 от Чехия, която отложи подсигуряването на тяхното класиране за Евро 2020. Бербатов изрази мнение, че България ще предложи доста по-различна продукция в сравнение с гостуването си в Лондон.

„Резултатът тогава не беше добър за нас. Допуснахме грешка за първия гол, сега е нужно да коригираме тези неточности”, заяви Бербатов. „Всичко зависи от това ние да бъдем наистина концентрирани, когато владеем топката.”

„Имаме нужда от това, понеже играчите на Англия са много активни.  Те те поставят под напрежение и те карат да допускаш грешки.”

„А когато си изправен срещу наистина бързи играчи като Рахийм Стърлинг, Джейдън Санчо и Маркъс Рашфорд, можеш да изпаднеш в неприятности. Гарет Саутгейт разполага с вълнуващ тим, който играе футбол.”

„Играта му е интелигентна и интересна. Можете да видите това от начина, по който топката се разпределя, и от движението на футболистите, че те имат идеи и следват тактиката. Затова трябва да сме внимателни. Трябва да контролираме топката, а ако получим голова възможност, да реализираме. Очаквам почти същия състав на България, който игра и на „Уембли”.”

„Мисля, че ще се защитаваме повече, защото да опитваме да се надиграваме с Англия, ще ни донесе големи неприятности", добави Бербо.