Английските медии се нахвърлят с хищна ярост върху България след мача на местните национали в София. Както се и очакваше, фокусът на Острова е изместен върху расистките скандали, заради които на два пъти мачът беше прекъснат и при още една изцепка щеше да бъде прекратен. 

Gulliver/Getty Images
74 снимки

"Болни и отвратителни обиди", пише на първата си спортна страница най-тиражният вестник във Великобритания - таблоидът "Сън". И допълва: "Тайрън Мингс и Рахийм Стърлинг бяха обект на отблъскващи расистки обиди, като срещу тях бяха отправяни маймунски звуци и това почти доведе мача до прекратяване."

Друг от таблоидите също се нахвърля яростно върху България. Кореспондентът на "Мирър" в София Андрю Диксън прави следната кореспонденция: 

"Някои българи изглежда са в процес на жестоко отричане. Един от местните журналисти прекъсна пресконференцията на селекционера ни, за да му каже, че расистките обиди не били чак толкова тежки, колкото се твърдяло. Български оператор пък каза на Саутгейт да се е*е в последните минути. Хора, довлечете се в XXI век!", написа Диксън. 

Трети от големите вестници на Острова - "Дейли Мейл", също е доста остър в оценката си. Челната снимка на изданието е на всички расистки изцепки от трибуните, а заглавието е лаконично: "Расистки срам в София" и добавя: "Това не бива да бъде подминавано".