Националният отбор на България ще бъде в група F, ако се класира за финалите на Евро 2020, отреди тегленият в Нион жребий.

В групата, в която мачовете ще се проведат в Мюнхен и Будапеща, със сигурност ще бъде и тимът на Германия като домакин, а имената на другите два отбора ще станат ясни след жребия за групите на първенството, който ще се тегли на 30 ноември.

България попадна в поток А на баражите и в първия си мач ще играе с Унгария, а при победа ще домакинства на Исландия или Румъния. Ако България, Исландия или Унгария се класират за европейското, то тегленият жребий за група F остава такъв, какъвто е.

Ако Румъния достигне до финалите, то тя ще бъде в група С, а победителят от плейофите в поток D - един измежду Грузия, Беларус, Северна Македония или Косово, ще бъде преместен служебно в група F при Германия.

От днешния жребий в Нион стана ясно и че Дания ще бъде домакин на Русия в директния мач помежду им на европейското първенство. Двата отбора са сред 12-те домакина на шампионата и попаднаха в група "В", за където сигурен е и отборът на Белгия.