Няма никакво съмнение, че колкото и да са значими колективната работа и почеркът на селекционера Илиан Илиев, то националният отбор е изключително зависим от Кирил Десподов. 4-кратният футболист номер 1 на България се разписа и сега срещу Северна Ирландия, с което закръгли головете си за България на 15.

Основен маркер в кариерата на капитана на представителния тим е 13 октомври 2018 година, когато вкарва първия си гол за България, припомня вестник „Мач Телеграф“. Това се случва при успеха над Кипър с 2:1 в Лига на нациите.

Неговата значимост за националния тим нараства сериозно през последните 2,5 години, стартирайки със силната си игра и попадения по време на приятелския турнир в Катар преди световното.

От тогава Кирил Десподов е вкарал 12 гола в 26 мача, като националите ни са пронизали съперниците си общо 25. Това означава, че футболистът на ПАОК е вкарал почти 50% от головете.

Измерението на постижението му е още по-впечатляващо, ако се махне мачът ни с Гибралтар, в който тимът ни реализира 5 попадения.

Кирил Десподов има 5 гола в Лигата на нациите.

Иначе, срещите, в които капитанът ни се е разписал финишират 6 пъти с победи, 5 пъти с равенства и 4 пъти със загуби.