Селекцията на Гарет Саутгейт – Англия, ще приеме родния национален отбор на „Уембли” идната събота в европейска квалификация от група А. „Трите лъва” има две победи след първите си два мача, като промоцията за UEFA EURO 2020 изглежда наглед елементарна за островитяните.

„Трите лъва” стартираха с ударното 5:0 срещу Чехия, след което бе разбит и Черна гора при визита с 5:1.

Всички новини, свързани с националния отбор на България може да проверявате тук

Вероятен състав и схема на Англия в дуела срещу родния национален отбор:

Саутгейт няма да може да разчита на Аарън Уан-Бисака, който напусна лагера на националния отбор поради травма. По всичко личи обаче, че дебют за националния отбор ще направят Джеймс Мадисън от Лестър Сити, Мейсън Маунт от Челси и Тайрън Мингс от Астън Вила.

Аарън Уан-Бисака

източник: Gulliver/GettyImages

Въпреки очертаващото се лесно класиране за европейските финали, Гарет Саутгейт ще заложи на здрав състав за мача срещу отбора на Красимир Балъков. От Световното първенство насам „трите лъва” използват схема 4-3-3, като двама от халфовете в средата имат по свободна роля на терена, докато третият помага защитата и се старае да възпира контраатаките на опонентите. С проблемите на футболиста на Тотнъм Ерик Дайър, се очакчва неговото място да бъде заето от халфа на Уест Хем Деклан Райс, който ще получи възможност да се докаже в средата на терена срещу „лъвовете” именно като №6.

Деклан Райс

източник: Gulliver/GettyImages

Бен Чилуел също имаше проблеми от физическо естество със старта на сезона, но се завърна при победата на Лестър Сити над Борнемут с 3:1 и по всичко личи, че ще стартира на левия бек. Кайл Уокър и Аарън Уан-Бисака отсъстват, така че Трент Александър-Арнолд ще играе вдясно на защитата, а партньор в средата на отбраната на Хари Магуайър по всяка вероятност ще бъде Майкъл Кийн,

Трент Александър-Арнолд

източник: Gulliver/Getty Images

Хари Уинкс изигра страхотен мач срещу Арсенал в последния кръг и ще стартира в средата на терена и може да получи доверието на Гарет Саутгейт. Медиите в Англия пък смятат, че Джеймс Мадисън ще получи първи минути за националния отбор на Англия, макар предпочитанията на Саутгейт за трети халф да са между Джеси Лингард и Рос Баркли.

Джеймс Мадисън

източник: Gulliver/GettyImages

Премествайки се напред, капитан ще бъде Хари Кейн, който ще води атаката на „трите лъва”. Стрелецът на Тотнъм ще бъде подпомаган вдясно от Рахийм Стърлинг и вляво от Джейдън Санчо, но позицията на крилото на Борусия Дортмунд зависи от представянето на тренировките от Маркъс Рашфорд, който също е вероятно да започне от първата минута на „Уембли”.

Както е известно, националният отбор на България гостува на митичния стадион идната събота, а срещата е с начален час 19,00 българско време, а по-надолу може да видите вероятната постройка на Англия срещу България.

Вероятен състав Англия

източник: https://www.buildlineup.com/