Бившият треньор на Красимир Балъков от периода му в Етър – Георги Василев, защити специалиста след загубата с 0:4 от Англия. Гочето е убеден, че Бала ще се справи с националния отбор въпреки лошия му старт от три поредни поражения.

"Не сме очаквали нещо по-различно от загуба. Играхме срещу един много силен към този момент английски национален отбор. Тим, в който отдавна не сме виждали такава класа и добро сработване. Лошото е, че Краси влезе в една негативна серия от три поредни загуби, което хич не е добре."

"Но аз не съм и бил оптимист и съм разговарял с него. В момента, който и да се хване с националния отбор ще има много сериозни проблеми. Това е един процес на изграждане, който явно трябва да продължи по-дълго."

"Краси обаче е търпелив и ще следва своята линия при изграждането на отбора. Ние, българите, сега сме в състояние да разкъсаме всички – от треньорите до играчите. Имам чувството, че така се облекчаваме от личните си проблеми", коментира Василев пред "Тема Спорт".

"Търпението към Краси е задължително. Той нито ще изпадне в паника, нито ще се предаде. Оптимистично настроен човек, който е изживявал такива сътресения и като играч, и като треньор и е излизал от тях. Аз съм оптимист, че извлече максимума от този отбор. В мачовете досега опитва да го направи."

"Няма нищо лошо в това, че пробва различни изпълнители и идеи. Той никога няма да се затвори и да играе защитно. Никога няма да се прибере и да каже, по-добре да ме бият само с един гол, отколкото с повече. Това, разбира се, крие своите рискови и води понякога до сътресения след себе си."

"Все пак имаше моменти, в които играехме футбол на "Уембли". В началото на второто полувреме имахме и шанс да вкараме. Краси решава смело и не се притеснява. Вярвам, че Балъков ще реализира идеите си и ще вдигне отбора на крака. Стискам му палци да излезе от тази дупка и вярвам, че ще стане в най-скоро време", коментира Василев.