Настоящият треньор на Гьозтепе Станимир Стоилов се върна към трансфера си във Фенербахче. Той преминава в турския гранд през 1992 година, но получава тежка контузия, заради която престоят му в отбора продължава само една година. Мъри говори за престоя си в Истанбул в поредицата на предаването "Домът на футбола" "100 години организиран футбол в България". 

"Никога не съм имал проблеми с напрежението - и като треньор, и като играч. Особено тежко се играело в гранд, имало медии... То затова си в гранд, за да има медии, за да има интерес. И тогава условията за футбол бяха по-добри в Турция - като стадиони, терени. Имаше огромен ентусиазъм. И в България го имаше този ентусиазъм, но там беше в по-големи мащаби, защото държавата е по-голяма. На първата ми тренировка стадионът беше за 45 000, но имаше 65 000. Стадионите бяха постоянно пълни. Имаше същата любов, даже се прекаляваше малко от това нещо", започна Стоилов. 

"Аз не можах дълго да играя, защото получих тежка контузия. Не можах максимално да използвам престоя си в Турция. Видях какво е любов в чужда държава, какво е професионализъм, защото там заплащането беше на друго ниво", продължи Мъри. 

"Тогава имаше право само на трима чужденци. Аз попаднах в отбор, в който постоянно играех. Това беше и сега е топ отборът на Турция. Започнах да вкарвам голове още в първите мачове. Започнах да играя и в националния отбор на България след трансфера ми в Турция. Първият ми мач за националния отбор беше с Турция и успях да отбележа два гола, въпреки че загубихме накрая с 2:3. Започнах да влизам в националния отбор за квалификациите за САЩ`94. В първия мач с Франция тук играх 20-30 минути, след това с Франция бях титуляр и получих тежката травма". 

"Кариерата ми се промени дотолкова, че да си остана в средното ниво български футболисти. Може би, ако бях продължил по този начин, след Фенербахче щях да отида в по-големи първенства, в по-големи отбори. Може би щях да съм титуляр и в националния отбор. Там конкуренцията беше голяма, но като си добър, няма проблеми с конкуренцията. Винаги има място за добри футболисти", сподели Мъри.