Не Америка, а България е страната на неограничените възможности. Отвъд океана има правила и закони, а у нас няма нищо. Така е и в българския футбол. Правилата в него са, че няма правила. Затова и не виждам нищо чудно, че се действа именно по тази система.

ЦСКА вдигна много шум за отлагането на мача за купата между Локо Сф и Левски. На „Армията“ принципно са прави – тези неща не са редни. Но само ако у нас имаше стройна програма, която да не позволява никакви изключения. Както е в Германия, Англия или Франция, например, когато се налага да играеш за първенство 45 часа, след като си участвал в евромач.

В България не е така. Най-лесното нещо е да ти изместят мача. Дали ще е заради телевизиите, дали ще е заради желанията на клубовете, дали ще е с половин час, две седмици или чак за напролет – виждали сме всичко.

И понеже наистина това е правилото на този етап в българския футбол, Локо Сф и Левски не са толкова черни. Ако искат, нека и в ЦСКА да си отложат мача с Локо Пд за 26 ноември. Каза го и Вальо Михов: „Отборите са свободни да се договарят за датата, стига срещите да бъдат изиграни до 26 ноември.“

И на мен ми се иска програмата в българския футбол да е ясна за година напред, защото бъркотията поражда хаос. Ама не е. Всички се надяваме това да се промени, а дотогава ще играем по законите на свръхлиберализма и свободията.