Бившият национал Илие Думитреску бе един от първите румънски футболисти, които заиграха във Висшата лига на Англия в началото на 90-те години. Сега той е тв коментатор на Digi Sport за мачовете от топ първенствата на Европа и познава отлично играта на Тотнъм, следи внимателно и Лудогорец.
 
"Все пак съм играл в Тотнъм, а сега коментирам техните мачове. Безспорно "шпорите" са много силен тим, разполагат с отлични играчи и страхотен треньор. За мен е фаворит за спечелване на Лига Европа. 
 
Естествено, познавам много добре и Лудогорец заради румънците. Няма да забравя какво направи Козмин Моци в онзи плейоф за влизане в Шампионска лига през 2014 година. Никога няма да му простя. Кешеру и Григоре също са много качествени играчи. Всички притежават огромен опит и това помага на Лудогорец. Българският шампион наистина е много силен отбор и доказателство за това е, че редовно играе в европейските турнири.
 
Тотнъм влиза като фаворит в мача и мисля, че на всеки е ясно защо е така. Вижте само какви футболисти има в отбора - Хари Кейн, Гарет Бейл, Хюн-Мин Сон. А треньор им е Жозе Моуриньо. Ще е истинско чудо, ако Лудогорец измъкне нещо от този мач, но кой знае", заяви 51-годишният Думитреску./Мач Телеграф