Защо трябва да е лесно, когато може да бъде трудно? За Лудогорец можеше да бъде една много лесна европейска вечер, но не би. След чудесно първо полувреме и гол в перфектен момент, за българският шампион оставаше само да нанесе заключителния удар. Това само на теория. На практика се случи нещо различно, което вкара разградчани във филм, който трябва да режисират след една седмица в Белград. Пълните трибуни на „Лудогорец арена“ изживяха поредната луда европейска вечер, която оставя горчив привкус най-вече заради крайния резултат. Лудогорец обаче е орисан да играе луди мачове, а радостната новина е, че в повечето случаи е краен победител.

Оптимизъм! Въпреки крайния резултат лудогорци трябва да бъдат оптимисти, защото Цървена звезда е напълно преодолим отбор. Сърбите като че ли бяха дошли в Разград, за да не загубят с голям резултат. Звездашите изиграха мача хитро и в крайна сметка спечелиха повече от това, на което се надяваха, а действията на вратаря през всичките 90 минути показаха, че надеждите им бяха за 0:0. Звезда имат класни играчи, но тези на Лудогорец изглеждат по-класни

След седмица в Белград Лудогорец също трябва да изиграе хитър мач. Домакините отново ще се затворят и ще действат на контраатаки нещо, което показаха, че умеят. На Лудогорец ще им трябва и малко късмет, както и силен Марселиньо. Именно неубедителната игра на бразилската звезда направи впечатление снощи. Марселиньо почти липсваше на терена, което създаде главоболия на съотборниците му. Той е големият длъжник, но вече е доказвал, че може да реши всеки мач. Вероятно мачът в Белград ще е мачът на Марселиньо, ще поживеем и ще видим.

Нужда от повече думи няма. Резултатът не е от най-добрите, когато става дума за евротурнири, но можеше и да е по-лош. За Георги Дерменджиев остава да нагласи тактиката, а за футболистите да я изпълнят.

И най-важното – традицията повелява големите европейски походи на Лудогорец да стартират от Белград, а традициите са, за да се спазват.