Очаквам тежък тактически двубой. Мисля, че Лудогорец ще спечели с 2:0.

Това заяви за Гонг българският футболист Тодор Йонов, който дълги години живее и играе в Чехия и познава в детайли футболът в държавата. 40-годишният Йонов продължава да играе активно, като в момента защитава цветовете на австрийския Рец, град, който се намира на около 40 километра от чешкия Зноймо, където Йонов се е установил. Именно заради тренировка с австрийците Йонов няма да може да гледа на живо срещата в Пилзен тази вечер. Централният защитник играе за Зноймо 10 години в периода от 2005 – 2015 и дори печели промоция за елитната дивизия и играе на високо ниво, а освен това е и капитан на отбора. В момента той е треньор на 16-годишните футболисти на Зноймо. Тодор Йонов е юноша на Локомотив Пловдив, като защитава цветовете на още половин дузина български клубове, преди да започне чешката си одисея.

„Във футбола всичко е възможно. Реално погледнато Лудогорец е минимум класа над Виктория. Силната страна на чехите е в колектива. Те винаги са били тип отбор като Лудогорец. Проблем е, че вече са поостарели и изчерпани. Залагат предимно на домашните футболисти. Слабата страна определено е защитата. Това е най-големият проблем. Хубник е опитен, но бавен, което Лудогорец трябва да използва. Сигурен съм, че Георги Дерменджиев е обърнал внимание на тази слабост“, ката Йонов. Той допълни, че също проблем на Виктория е липсата на постоянство. „Те искат да променят нещо, да направят някакъв бум, да обърнат мача. Моето мнение е, че това е нереално. Виктория ще настъпи по-активно, ще опита да вкара ранен гол. До колкото познавам Лудогорец, тъй като следя всичко в българското първенство, мисля, че няма как да стане“, допълни футболистът.

„Наблюдавайки Лудогорец мисля, че в България той е класи над останалите отбори. Също така познавам добре футболистите и треньора. Убеден съм, че няма как този отбор да се затвори в глуха защита. Ще разчита на бързи контри и ако вкарат ранен гол всичко ще е готово“, завърши пловдивчанинът.

Веско Вълчев, специален пратеник Дарик радио в Пилзен