Лудогорец направи своя избор, свързан с екипировката за днешния мач срещу Виктория Пилзен. Заради законите в Чехия шампионите нямат възможност да излязат с логото на своя официален спонсор на гърдите на играчите.

В Чехия е забранена рекламата на заложни къщи и това е причината, която принуди Лудогорец да решава как да изглежда отбора в най-важния мач за годината. Подобен проблем български шампион имаше и при гостуванията в Базел. Тогава Лудогорец избра да сложи на фланелките си “NO TO RACISM”.

По принцип УЕФА дава четири възможности за клубове, които гостуват в държави, в които рекламата на официалния им спонсор е забранена. Единият вариант е надписът, свързан с расизма, другата възможност е реклама на UNICEF, третият вариант е реклама на друг спонсор, чиято дейност не е забранена в държавата домакин. Лудогорец обаче се спря на четвъртия вариант – ще излезе на „Досан арена“ в Пилзен без надпис на фланелките.

В същото време се разбра, че българите ще бъдат изцяло в бял екип, тъй като домакините от Виктория ще играят в традиционното си червено и синьо. Решението кой с какъв цвят да се появи на терена се взема от УЕФА на база официално заявените цветови възможности.

Веско Вълчев, специален пратеник на Дарик радио в Пилзен