Вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов говори надълго и нашироко пред „Домът на футбола” по DIEMA SPORT. Опитният страж коментира как е преминал лагера на осемкратния шампион на България в Турция и методите на Павел Върба. Интервюто премина и с коментар за бъдещите мачове срещу Интер за Лига Европа, както и потенциалната девета титла на България.

Владо Стоянов не пропусна да говори и за изминалите 1000 дни извън терена заради смразяващо тежката травма в коляното, която го извади за дълъг период време от игра, а също така и за националния отбор на България. Стоянов призна, че му се желае решаващият бараж да е срещу Румъния и да спаси дузпа на Кешеру. С усмивка българинът призна, че тогава „ще съсипе” румънците в отбора и „ще стане страшно”.

ludogorets.com
14 снимки

„Позитивен съм след изминалата подготовка и съм настроен към края ѝ. Сериозен беше лагерът ни, но най-важното е, че се опазихме без някакви сериозни травми. Има болежки, но е нормално и като цяло няма сериозни контузии. Вече как сме се подготвили – трябва да каже треньорският щаб. Определено мачовете с дубъла на Лудогорец ми помогнаха да се настроя оптимално за тази подготовка с първия отбор. Върнах си усета на вратата и тези пет мача за втория тим ми помогнаха. По време на паузата през декември не се оставих без да работя и влязох в лагера наполовина готов”, започна Владо Стоянов.

ludogorets.com
6 снимки

„Нямаше нищо особено в първия ми мач срещу Висла Плоцк. Искам да благодаря на собствениците, щаба и всички в Лудогорец. Никой никога не ме остави да се чувствам все едно не съм в отбора и това ми помогна да вляза с лекота, без притеснение. Надявам се да продължавам да съм добре и да разчитат на мен в официалните двубой. Смятам, че никой не е вярвал, че ще си върна формата, а ако има такива, то са били много малко хора. Аз лично знам какво мога и как го мога, така че усещах нещата в процеса. Знаех, че мога да се върна, знам и какво ми липсва и има неща за подобряване. Не съм на 20 години и знам какво трябва да правя. Изненадал съм други хора, някои може да са щастливи, а други – не, но най-важното е да бъда здрав и да изпитвам удоволствие от играта”, продължи той.

Как премина лагерът на Лудогорец в Турция?

„Казваха ми, че може да не се върна, и то от доста места, но както казах – благодаря на ръководството, благодаря на човека до мен, на хората, които са „извън прожекторите”. Това е медицинският щаб с доктор Великов, защото много ми помогнаха. Тези, които ме отписваха, ме мотивираха още повече. Българите сме негативни, гледаме да оплюем, да омаскарим, но не мога да променя тези неща. Това ми е било винаги толкова странно дали мога да се върна. Освен лекарите, никой друг не е запознат със ситуацията при мен, какво е правено по коляното. Те дори самите доктори не знаеха дали ще мога да играя или не. Мога да призна, че в някои моменти леко ме е дразнело, но исках да им затворя устите. Същата ситуация беше като счупих ръката в Шериф. Той може и да не се върне, ако се върне, няма да е същият. Това са хора, които не са запознати с физиология, докторство и дават оценки и мнения…”, продължи той.

„Колкото и да искаме, миналото не може да се промени, а само да вадим поуки. Ако се съсредоточаваме върху негативните неща, не е добре за човек. Затова гледам да се вгледам в положителната част от живота. Лекарите в Барселона бяха учудени от факта колко позитивен човек съм. Както не ми беше лесно на мен, така не беше лесно и на семейството ми. Жена ми ми помогна много, но колкото и да съм се старал да прикривам нещата, то тя усеща. За нея също не беше лесно и ѝ благодаря, че през тези години беше неотлъчно до мен, без да се оплаче. Оценявам го много и това ми даваше сила да се върна, възстановя – заради нея и детето ни. Те бяха заедно с мен в този ад, който бяхме заедно”, допълни Владо Стоянов.

Директор в ЦСКА предупреди Интер: Не подценявайте Лудогорец!

„Към този момент имам положително мнение за треньорския щаб и Павел Върба. Човек, доказал се в играта със страхотни успехи и това, което вършим досега показва защо има такива успехи. Треньорското ръководство изисква да има дисциплина по време на тренировка и лагер, но не бъркат личния живот с нещата извън терена. Имам много добри впечатления от Върба. Работил съм с нови треньори, а сега виждам нови неща и са добри, но това са работи от „кухнята”. Доста добри идеи има като треньор и неслучайно е такова име в Европа”, допълни стражът на „орлите”.

Талеб Тауата: В разгара сме на тежка подготовка

„Мисля, че контролите не показват на 100% какво е състоянието на отбора, но не трябва да се подценяват. Чувал съм глупости през годините, а приятелските срещи дават представа за треньора и на играчите на какъв етап се намират. Сега е нормално с дългата подготовка да сме изморени, пробваме нови неща и може да стане някоя загуба, но като цяло показахме доста добра игра генерално. Имаше грешки, но и хубави неща, а това треньорите го отчитат. Очаквам от Лудогорец да играе по-агресивно, с повече движение и малко по-разчупена игра. Надявам се и да сме по-резултатни”, каза за очакванията си Стоянов.

ludogorets.com
10 снимки

„Няма невъзможни неща във футбола и слаби отбори няма. Нашият отбор въобще не е за подценяване, след като много големи отбори си изпатиха от нас. Интер е гранд и за наш лош късмет – това е най-силно представящият се Интер от последните 10 години, но ние няма какво да губим. Излизаме освободени, а те са отборът, който има по-големи цели и да трябва да бие на всяка цена. Искаме да покажем добра игра, да покажем нещата, които работихме в Турция. Ако имаме малко късмет, защо да не се случи чудото. Много пъти ни отписваха, но сме показали, че можем да се надиграваме с отбори от този калибър. Важното е да зарадваме всички футболни фенове в България и ни липсват такива мачове с големи отбори. Иска ми се хората да видят, че българският футбол е жив и можем да се надиграваме”, каза Стоянов за Интер Милано.

Лудогорец картотекира Владо Стоянов за мачовете с Интер

„Радвам се много, че съм картотекиран за мачовете. Това значи, че треньорите са доволни от мен, тъй като знам какво ми костваше цялата тази ситуация. Наистина, това е страхотно признание за мен, че тези хора го виждат, оценяват и реално означава, че си върша работата като хората. Всеки един в отбора, независимо дали е вратар или полеви играч, жадува да играе и иска да го прави. Това е и моето желание, но това го преценяват треньорите. За треньорите е хубаво, че имат такъв избор от добри вратари, но мен конкуренцията никога не ме е плашила. Навсякъде, където съм бил, е имало качествени вратари и съм могъл да ги преборя. Дано и сега да ми се получи, макар че съм много близък с Ренан и Пламен. Имам доверие в щаба, тъй като са невероятни хора. Щабът на Върба взема решения на база резултатите и тренировките. Това ме радва, че съм в групата за мачовете с Интер – дано да се преборя за титулярно място”, призна още Стоянов за „Домът на футбола”.

Полски гранд непреклонен: Вдигна двойно офертата за стрелец на Лудогорец

„Аз в националния отбор винаги съм давал максимума, който имах. Последните години – страшен негативизъм, то не че сме имали и резултати, де… Сега има невероятен шанс за нас. Отборът на Унгария, на първо четене, не е кой знае какво. Защо да не ги излъжем? Познавам Дерменджиев и му познавам вижданията за футбола. Ако прецени, аз веднага ще се отзова, но и лично на Дерменджиев не мога да откажа поради лични причини. На други – може и да откажа, но на него – не. Дано да зарадваме феновете на България с класиране, тъй като това ще помогне на всякакво ниво и ще се заговори за България. Дано имаме късмет и шанс да се класираме. Засега с румънците в отбора не говорим за евентуален мач помежду ни, но се надявам да играем с Румъния. Мисля, че имаме сили, а ако стане – ще ги побъркам. Ако хвана и дузпа на Кешеру – тогава ще е нещо страшно”, с усмивка призна още Стоянов.

УЕФА снима филм за Лудогорец

„Целта на Лудогорец винаги е била титлата и мисля, че футболно имаме най-силните аргументи да станем шампиони. Дано да няма аномалии. Моите уважения към нашите съперници, но не са достигнали нашето ниво. Чисто като единици, като отбор, а такъв не се прави за месец-два, така че мисля, че сме с едни гърди пред другите, но в никакъв случай няма да бъде лесно. Левски има сътресения на ръководно ниво. Петър Хубчев вкарва неговите си идеи и вярвам, че самите футболисти заради феновете им ще дават максимума от себе си, така че няма да бъде лесна битката с Левски. Локомотив Пловдив не е за подценяване, тъй като техният отбор играе добър футбол, играят едни и същи хора. Треньорът вкара неговите идеи и те са константни, така че и Локомотив ще е фактор в първенството. Берое, който ако успее да се добере до Топ 6 с новия треньорски щаб, с нова селекция, определено ще правят проблеми и ще има мачове, които ще спъват по-добрите. ЦСКА, традиционно знаете, не са за подценяване по никакъв начин. Видяхме ги в контролите, но по-рано говорихме за това. Според мен, ще бъде интересно и не лесно, но вярвам, че Лудогорец няма да лъкатуши и ми се иска по-спокойно да станем шампиони”, завърши Владо Стоянов.