Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов изненада с титулярния си състав за първата контрола през годината. Мъри пусна от първата минута 16-годишния Асен Митков в средата на терена срещу Гурник (Забже). Младокът напълно оправда доверието и изигра страхотен мач срещу поляците. Той демонстрира висока класа, отличен контрол над топката, уверено боравене с нея.

Ден след двубоя се оказа, че най-голямата световна платформа за таланти footballtalentscout.net е оценила по великолепен начин играча на Левски. Според нея Митков има потенциал да бъде титуляр в топ клуб на Европа, а отделно играта му наподобява тази на суперзвездата на унгарския футбол Доминик Собослай, пише Мач Телеграф.

Платформата намира само една слабост в играта на младока и цял куп плюсове. Според нея Митков има проблеми в сблъсъците един срещу един в дефанзивен план.

Плюсовете в играта на халфа обаче са доста. Той е определян като много интелигентен играч, който намира пространствата между линиите. Платформата твърди, че Асен има вродена способност да е "човекът оркестър" в средата на терена.

Асен Митков дойде на "Герена" от школата на Ботев (Пловдив). Той беше набелязан за трансфер в Левски от бившия скаут на "сините" Ивайло Петров.