Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов сподели след победата с 1:0 над Пирин Благоевград, че успехът на тима му е заслужен.

Той обаче загатна, че срещата с шампиона Лудогорец в следващия кръг на първенството може да бъде отложена заради участието на „сините“ в Лигата на конференциите.

"Мисля, че победата беше заслужена. Естествено, още в първите 15-20 минути трябваше да реализираме, за да тръгне спокойно и уверено мача. Държахме инициативата, контролирахме мача. Играхме сравнително бързо с добро темпо. Но нашите слабости в завършващия удар си остават. Като динамика, победата е напълно заслужена. Имахме и нашите проблеми при преминаването от едната фаза в другата.

"Ще трябва да работим в предни позиции, за по-добра комбинативност и по-голямо самочувствие. Не можем да търсим проблема там, където го няма. Проблемът е, че се пропускат прекалено чисти положения. Имаше добра динамика, добра бързина, само трябваше да сме по-точни в завършващата фаза".

Антон Узунов
29 снимки

След това Стоилов обясни, че постепенно Левски се връща към онзи стил, в който преди години доминираше и гостите трудно се добираха до голово положение.

''С оглед на първите две домакинства от този сезон, мога да кажа, че гостите нямаха и ситуация за гол. Левски се опитва да се връща към своя стил да държи инициативата, разбира се, трябва да превключваме по-бърдо и в средната зона. Имам предвид по-бързо да отнемаме топката и да правим преса. Преди имаше редовно голове в нашата врата, а сега и двата противника нямаха и една голово положение.

"Все пак Пирин и Спартак Варна не са фактор. Но първо ние трябва да подобрим играта ни във фаза защита. Това е жизнено важно, оттам и завършващ удар и завършващото подаване".

Антон Узунов
90 снимки

Попитан какви са очакванията му за мача с Хамрун Спартанс, а след това и дали ще се търси отлагане на двубоя с Лудогорец, Стоилов отговори:

"Хамрун е опасен отбор, комбинативен. Притесненията ми са как ще се представи моя отбор, дали ще включим от първата минута на достатъчно добро ниво. Надявам се футболистите да осъзнават важността на мача и тази победа с 1:0 да не ги заблуждава.

Относно мача с Лудогорец и дали ще го отлагаме, аз мисля изцяло за четвъртък, първо да минем там и после ще взимаме решения. И да се отлагат мачове, не е фатално. Когато искахме да дискутираме кога да започне първенството, никой не искаше. Сега, с оглед на това, че евротурнирите са важни за българските отбори, тези отбори трябва да получат преференции. Този мач така или иначе ще се играе. За нас е изключително важна крачка да елиминираме Хамрун. Дали сега или в друг период, ние тези отложените мачове ще ги изиграем, така или иначе. Има голяма пауза поради зимното Световно първенство, така че смятам ще има достатъчно време да ги изиграем", заяви Стоилов след двубоя.