Фабио Бурбано, колумбийският нападател, който играе за Ботев Пловдив, говори пред родните си медии за ситуацията в клуба, както и за тази с пандемията в България. „Игрите, в които взех участие, бяха приемливи. Благодарение на Бога, след това се видяха опции за мое напускане. Чакам да ги уточня, за да определя в кой отбор ще отида”, започна стрелецът на „канарчетата”.

За изолацията в България:

„Целия брой на заболелите в страната се обработваше по европейски начин. Те спазваха всички правила. Ако трябваше да бъдем затворени, то беше сторено и бързо се върнахме към нормалността. Никога не спряхме да тренираме, правихме го от къщите си. Почти всички живееха нормално, имаше дистанция, използване на маски, а хората се съобразяваха. Когато се върнахме на тренировъчните терени, всички бяхме с отрицателни тестове”, продължи той.

„Месец и половина след определянето на изолацията започна целият отбор да тренира. Спазвахме мерките и ограниченията, наложени от правителството. Работата беше много различна от тази преди пандемията, имаше по-сериозна интензивност, което се дължи на времето. Футболът в България изисква повече тичане. Много е твърд, но латинските футболисти имаме качествата да сме бързи и експлозивни. Техниката прави разликата между нас и европейците. Те обаче имат предимство при манталитета, ние трябва да се подобрим тук”, акцентира Бурбано.

За Ботев Пловдив: „След пандемията завръщането на отбора беше приемливо. Имахме възможност да бъдем в плейоф на Лига Европа и въпреки че не го постигнахме, сега сме на шесто място. Малко по малко се подобряваме и ако продължим така, можем да постигнем страхотни неща да се борим за Европа”.