Черно море пише история. Сезонът е знаменит за „моряците“ на Илиян Илиев, а постигнатите резултати говорят колко добър е този отбор. Все още Черно море няма загуба на Тича, единствен от всички в елита. Колективът е за учебниците, а непримиримостта на футболистите се вижда от километри.

Цели 16 от момчетата на Илия Илиев вкараха гол в родното първенство през този сезон. Когато еуфорията е толкова голяма, е нормално във Варна да поглеждат назад, за да си припомнят последните толкова силни сезони на „моряците“.

А в момента в Черно море работи един от емблематичните футболисти за клуба през 21 век.

Станислав Стоянов има близо 250 мача със зелено-белия екип. Дългогодишен капитан на отбора. Сега той придава любовта към клуба на малките моряци, a те едва ли ще забравят емоцията да извеждат своите батковци във всеки един домакински мач този сезон?

Стоянов знае какво означава тази фланелка и как се защитава тя. И знае колко е трудно на сегашните играчи да повторят подвига от 2009 година и спечелените бронзови медали. Този сезон обаче Черно море мечтае за среброто.

Това се дължи на работата на Илиян Илиев и неговият екип. И на това, че в последните години така се разчита на едни същи хора. А за този сезон, това е един изключителен за мен сезон. Мисля, че постоянството и екипната работа водят до това силно представяне през сезон. Спомените са много позитивни, много хубави от онзи момент. Отборът беше изключително балансиран с много добри футболисти като единици. И като цяло, играехме доста стабилно“, започна разказа си Станислав Стоянов за предаването „Преди кръга“ по DIEMA SPORT.

Може би разликата е, че бяхме по-силови футболисти и малко по-директен футбол играехме, докато сега отборът играе доста силно в защита, балансиран е, но и като начин на игра, като разиграване на топката, така мисля аз“, добави още той.

Какво още разказа и повече за спомените на Станислав Стоянов вижте във видеото.

Цялото издание на "Преди кръга":