Старши треньорът на Ботев Враца Христо Янев поздрави своя отбор след равенството 1:1 при гостуването на Локомотив София в 33 кръг на първенството.

В класирането „железничарите“ са на 12-о място с 33 точки, докато Ботев Враца заема 15-та позиция с четири пункта по-малко от днешния си противник.

„Ние спечелихме една точка, имахме възможността и да победим в мача, но трябва да бъдем реалисти, само преди няколко месеца не успявахме да вземе и точка. Имаме шансове, ние сме длъжни да се борим до последния възможен вариант. Реакцията днес е страхотна, тук се изисква да си много силен характер, за да можеш да се пребориш със себе си и с очакванията, ние сме в много тежка ситуация“, сподели пред DIEMA SPORT Христо Янев.

Наставникът отдаде дължимото и на съперника.

„Домакините играха много добре, затрудниха ни в много ситуации, в някои от тях не успяхме да се ориентираме, но само мога да поздравя моите футболисти. В тази група съдбата ни е предложила нещо много критично и ще ни държи под напрежение до последно“, каза още Янев.

Специалистът благодари на феновете, които са неизменно до отбора, независимо от тежката ситуация и опасността от изпадане.

„Страхотна подкрепа имаме от феновете, идват на всяка тренировка, идват и страдат за отбора си, всеки един жест, ни помага.“