ЦСКА 1948 постигна страхотна победа с резултат 2:0 като гост на Локомотив Пловдив в първия мач от деветия кръг на efbet Лига. На стадиона в пловдивския парк „Лаута“ и двете попадения паднаха след почивката, когато резервата Марио Илиевски откри в 71-ата, а Бирсент Карагарен сложи точка на спора в 78-ата минута с един от головете на сезона.

Снимки: LAP.bg
81 снимки

"Червените" от Бистрица тотално доминираха над съперника си и напълно заслужено стигнаха до успеха. Той дори можеше да бъде още по-изразителен, след като на два пъти играчите на ЦСКА 1948 удариха гредите. На другия полюс бяха "черно-белите", които излждаха много плахи в нападение, а в защитата не бяха достатъчно концентрирани, което доведе до доста ситуции пред тяхната врата. Домакините стигнаха до първия си точен изстрел чак в добавеното време на мача, като по никакъв начин не затрудниха дебютанта на вратата на гостите Алекс Божев.

по този начин ЦСКА 1948 бързо се върна на победния път след загубата от Левски преди седмица, като момчетата на Валентин Илиев събпаха 12 точки и се изкачиха на шестата позиция, но остават с два мача в запас. Локомотив остава също с 12 пункта на седмата позиция, но вече три поредни мача няма успех. От началото на сезона Локомотив има само един успех у дома, който дойде срещу Арда в първия кръг. За "червените" предстои гостуване на новака Септември София, докато "смърфовете" приемат Крумовград.

Снимки: Startphoto.bg
56 снимки

В 15-та минута ЦСКА 1948 пропусна отлична възможност да поведе в резултата.Теодор Иванов намери с чудесно дълго подаване Евгений Сердюк на границата на наказателното поле, който овладя отлично, справи се с Тодор Павлов, а след това преодоля и вратаря Кристиан Томов, но от малък ъгъл не успя да уцели очертанията на вратата и прати топката от външната страна на мрежата.

"Червените" продължиха да натискат и осем минути по-късно удариха греда. Капитанът Радослав Кирилов можеше да отбележи гол по подобие на този, който отбеляза в предишния кръг срещу Левски. Крилото преодоля Тодор Павлов и Йоан Н'Зи с финтове, след което нанесе техничен удар по земя към далечния ъгъл на вратата, но топката се отби от лявата греда на Кристиан Томов.

ЦСКА 1948 поведе в резултата в 71-ата минута. Стив Фуртадо напредна от своята половина и комбинира с Бирсент Карагарен отдясно на тъча, който с едно докосване пък изведе бразилеца на скорост по фланга. Фуртадо напредна и центрира в наказателното поле, където Тодор Павлов се размина с топката, която попадна в появилия се преди няколко минути Илиевски, който бе оставен непокрит, овладя и стреля с десния крак от 5-6 метра, за да отбележи под гредата – 0:1.

Три минути по-късно гостите от Бистрица удариха втора греда. Талис получи дълго подаване отляво на наказателното поле и много хитро пусна пас към границата на малкия пеналт, където Марио Илиевски се придвижи много добре между Тодор Павлов и Хорхе Сегура, за да засече, но кълбото се отби от лявата греда на Томов.

ЦСКА 1948 сложи точка на спора с втори гол в 78-ата минута, който беше наистина фантастичен. Вратарят Алекс Божев изрита една топка в половината на домакините, където Бирсент Карагарен изпревари Ангел Лясков за нея, напредна няколко метра и след това нанесе уникален удар от над 30 метра, при който кълбото изненада Кристиан Томов, който в същото време се връщаше към вратата и попадна в мрежата му за 0:2. След попадението Карагарен не се зарадва и дори вдигна високо ръце, за да се извини на публиката на бившия му тим Локомотив. По този начин беше оформен и крайния резултат.

КЛАСИРАНЕ В efbet Лига / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ

efbet Лига

FT .

0 : 2

  • 78’ Бирсент Карагерен
  • 71’ Марио Илиевски
  • КРАЙ НА МАЧА! Победа за ЦСКА 1948 като гост на Локомотив Пловдив с 2:0!

    90+5'
  • УДАР! Ивайло Иванов напредна по десния фланг и центрира в наказателното поле, където Мартин Петков бе изпуснат на първа греда, скочи високо и стреля с глава, но Алекс Божев внимаваше и улови топката.

    90+3'
  • Четири минути добавено време на двубоя.

    90+1'
  • ШАНС ЗА ЦСКА 1948! Топката бе центрирана от корнер в наказателното поле, където Марио Илиевски я свали за Неделко Пишчевич, който я засече в посока вратата на Томов, но точно пред стража Ангел Лясков парира изстрела и предотврати трето попадение.

    81'
  • ГОООООЛ ЗА ЦСКА 1948! Бирсент Карагарен отбеляза уникално попадение! Вратарят Алекс Божев изрита една топка в половината на домакините, където Бирсент Карагарен изпревари Ангел Лясков за нея, напредна няколко метра и след това нанесе уникален удар от над 30 метра, при който кълбото изненада Кристиан Томов, който в същото време се връщаше към вратата и попадна в мрежата му за 0:2. След попадението Карагарен не се зарадва и дори вдигна високо ръце, за да се извини на публиката на Локомотив.

    78'
  • ГРЕДА ЗА ЦСКА 1948! Талис получи дълго подаване отляво на наказателното поле и много хитро пусна пас към границата на малкия пеналт, където Марио Илиевски се придвижи много добре между Тодор Павлов и Хорхе Сегура, за да засече, но кълбото се отби от лявата греда на Томов.

    74'
  • ГООООЛ ЗА ЦСКА 1948! Марио Илиевски откри резултата! Стив Фуртадо напредна от своята половина и комбинира с Бирсент Карагарен отдясно на тъча, който с едно докосване пък изведе бразилеца на скорост по фланга. Фуртадо напредна и центрира в наказателното поле, където Тодор Павлов се размина с топката, която попадна в появилия се преди няколко минути Илиевски, който бе оставен непокрит, овладя и стреля с десния крак от 5-6 метра, за да отбележи – 0:1.

    71'
  • УДАР! Грешка при подаването на Владимир Медвед позволи на появилия се преди секунди Касиано Бузон да отнеме топката, да напредне в половината на Локомотив и да стреля от дистанция. Бразилецът бе точен с изпълнението си, но бе насочено право в ръцете на Томов, който улови без проблеми.

    66'
  • Втората смяна бе свързана с появата на терена на Марио Илиевски, който замени Евгений Сердюк.

    66'
  • Две промени и в отбора на ЦСКА 1948 – Реян Даскалов бе заменен от Касиано Бузон.

    66'
  • Първа смяна в двубоя – Ивайло Иванов замени Данило Полонский в тима на Локомотив Пловдив.

    61'
  • ШАНС ЗА ЦСКА 1948! Талис открадна топката в половината на Локомотив Пловдив и след двойно подаване със свой съотборник  влезе навътре и комбинира с Бирсент Карагарен. Бившият футболист на „смърфовете“ първоначално не успя да овладее топката, но след рикошет в неориентирания в ситуацията Лясков крилото се обърна и стреля с десния крак в наказателното поле, но отново Кристиан Томов се намеси решително и парира изстрела.

    59'
  • УДАР! ЦСКА 1948 организира добра атака, която мина през Бирсент Карагарен отдясно, но топката му беше избита от Ангел Лясков. Тя, обаче, попадна на пътя на Ради Кирилов, който нанесе мощен удар пред дъгата на наказателното поле, но вратарят Томов успя да избие в корнер.

    55'
  • НАЧАЛО НА ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ!

    46'
  • КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ – резултат 0:0!

    45+2'
  • УДАР! Ангел Лясков и Жулиен Лами комбинираха отляво в наказателното поле след дълго подаване от ъглов удар, а левият бек накрая шутира, но в аут.

    45+1'
  • Една минута добавено време на първата част.

    45+1'
  • Медицинският екип влезе на терена, за да окаже първа помощ на Оливиер Камдем, който беше фаулиран от Неделко Пишчевич. Бранителят на домакините, обаче, се изправи и продължи участието си в двубоя.

    43'
  • Първи жълт картон и за играч на Локомотив Пловдив – получи го Йоан Н’Зи.

    36'
  • Първи ъглов удар в двубоя. Той бе за Локомотив Пловдив, но след неговото изпълнение не последва нищо опасно.

    36'
  • Първо официално предупреждение в двубоя – получи го Райън Бидунга от ЦСКА 1948 заради нарушение срещу Димитър Илиев.

    34'
  • ВЪЗМОЖНОСТ! Талис Енрике сбърка, като бразилецът поиска фаул, но главният съдия Георги Давидов подмина претенциите му. Това позволи на Йоан Н'зи да стреля  от дъгата на наказателното поле, но ударът бе слаб и не затрудни по никакъв начин стража Алекс Божев.

    27'
  • ГРЕДА ЗА ЦСКА 1948! Капитанът Радослав Кирилов можеше да отбележи гол по подобие на този, който отбеляза в предишния кръг срещу Левски. Крилото преодоля Тодор Павлов и Йохан Н'Зи с финтове, след което нанесе техничен удар по земя към далечния ъгъл на вратата, но топката се отби от лявата греда на Кристиан Томов.

    23'
  • ШАНС ЗА ЦСКА 1948! Теодор Иванов намери с чудесно дълго подаване Евгений Сердюк на границата на наказателното поле, който овладя отлично, справи се с Тодор Павлов, а след това преодоля и вратаря Кристиан Томов, но от малък ъгъл не успя да уцели очертанията на вратата и прати топката от външната страна на мрежата.

    15'
  • СПОРНА СИТУАЦИЯ! В четвъртата минута Евгений Сердюк получи в половината на Локомотив Пловдив и с едно докосване отигра за капитана Радослав Кирилов, който овладя на гърди и слд това с хубав пас върна за украинеца по левия фланг. Нападателят напредна на скорост, влезе в наказателното поле, но след съприкосновение с Хорхе Сагура падна на тревата. Главният съдия Георги Давидов посочи бялата точка, но веднага след това се поправи вдигна ръката си за засада, за която му сигнализира помощникът му. Повторенията пък не убедиха, че Сердюк е бил в нередовна позиция, а също  така показаха, че Сегура играе чисто с топката при шпагата срещу нападателя на „червените“.

    4'
  • Начало на мача в Пловдив!

  • 1'
  • Стадион: Стадион Локомотив, Пловдив
    Рефер: Георги Давидов
    Излъчва: Diema Sport


FT  | ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ – ЦСКА 1948  0:2

0:1 Марио Илиевски 71'

0:2 Бирсент Карагарен 78'

efbet Лига, девети кръг

Главен съдия: Георги Давидов, град Велико Търново

Стадион: „Локомотив“, град Пловдив


Стартови състави на двата отбора:

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ (4-1-4-1): 81. Кристиан Томов – 71. Оливер Камдем, 5. Тодор Павлов, 91. Хорхе Сегура, 44. Ангел Лясков – 6. Христо Иванов – 99. Жулиен Лами, 75. Йоан Н’Зи ж.к., 7. Данило Полонский, 21. Владимир Медвед – 14. Димитър Илиев (к)

Резерви: 88. Мартин Луков (вр), 19. Мартин Хайдаров, 4. Мартин Паскалев, 33. Георги Каракашев, 9. Ефе Али, 22. Ивайло Иванов, 16. Кристиян Пешов, 10. Мартин Петков, 17. Николас Пенев

Старши треньор: Любослав Пенев

ЦСКА 1948 (4-2-3-1): 33. Алекс Божев – 19. Стив Фуртадо, 14. Теодор Иванов, 91. Райън Бидунга ж.к., 2. Джонатан Перейра – 28. Неделко Пишчевич, 22. Реян Даскалов – 9. Бирсент Карагарен ⚽, 7. Талис Енрике, 10. Радослав Кирилов (к) – 25. Евгений Сердюк

Резерви: 1. Петър Маринов (вр), 61. Октавио Мантека, 6. Радослав Илиев, 77. Симеон Александров, 58. Марто Бойчев, 40.  Марио Илиевски ⚽, 11. Касиано Бузон, 21. Емил Ценов, 31. Том Рапнуи 

Старши треньор: Валентин Илиев

подкрепя българския спорт