ЦСКА изигра слаб мач и преклони глава пред Септември София, губейки с 0:1. Единственият гол на „Васил Левски“ падна в 37-ата минута, когато Бертран Фурие получи след рикошет в наказателното поле на „червените“ и матира Густаво Бусато с удар с левия крак.

Освен поредната загуба през този сезон в efbet Лига, лошите новини за Александър Томаш след този мач не приключиха. С контузии срещата напуснаха Лиъм Купър, Джеймс Ето'о и Лумбард Делова и не се знае колко време ще липсват. 

В самия край на двубоя Митко Митков от гостите беше изгонен с втори жълт картон.

Победата направи така, че Септември изравни ЦСКА по точки, като двата тима имат по 10. Все пак септемврийци са с по-лоша голова разлика и затова са 13-и, докато хората на Томаш 12-и.

Важен факт е, че това е първа победа за Септември София в елита на българския футбол в новия век срещу ЦСКА. Следващият мач на ЦСКА е софийското дерби с Левски, което ще се проведе на 19-и октомври.

58 снимки

След четвърт час игра в София Тобиас Хайнц изведе Матиас Фаетон вляво, който опита успореден пас към Арон Исека, но топката остана зад нападателя на "червените". Секунди след това Илиан Илиев не даде добър пас при бърза атака към Исека, а в 16-ата  Матиас Фаетон се надигра с бранител на Септември вляво и центрира към Илиев. Нисичкият футболист отправи удар с глава, ала топката не намери очертанията на вратата, пазена от Димитър Шейтанов.

В 22-ата минута Борислав Рупанов свали с глава към Бертран Фурие, който овладя, но се забави, а Лиъм Купър се притече и изби. След намесата шотландецът се контузи и Александър Томаш го смени с Браян Кордоба. При корнера пък септемврийци имаха отличен шанс да открият резултата, но ударът на Рупанов с глава не беше точен.

Асен Чандъров напредна през средата и опита пас към Рупанов. Топката рикошира и се отправи към Бертран Фурие, който с левия крак прониза Бусато, за да даде аванс на Септември. След попадението голмайсторът отиде да се радва пред феновете на ЦСКА и постави ръцете на ушите си, което изнерви привържениците, а те от своя страна хвърлиха доста предмети по тъмнокожия нападател.

Две минути преди да свърши първата част Джеймс Ето'о даде извеждащ пас към Арон Исека, който напредна, но младият бранител Мартин Христов блокира страхотно нападателя на ЦСКА. В добавеното време на първата част Виктор Очаи влезе в единоборство Марселино Кареасо в наказателното поле на Септември. Реферът първоначални отсъди фал за ЦСКА и решението му остана.

Стоян Арсов тръгна да поставя стена, но след известно време беше повикан да гледа мониторите. След дълго преглеждане на ситуацията в крайна сметка реферът не даде наказателен удар за ЦСКА, а също така отмени и фала, който даде за домакините.

Седем след подновяването Джеймс Ето'о посрещна избита топка след фал и отправи много силен удар с десния крак, но Димитър Шейтанов улови. Малко преди това пък Франк Ландри напусна с контузия, а на негово място се появи Витиньо. В 55-ата Аарон Исека получи вдясно и даде пас към Куялипу, чийто шут беше спасен от Шейтанов. Малко след това Матиас Фаетон проби отляво и даде пас по земя за Джонатан Линдсет, който опита удар, а с него и Куялипу и в крайна сметка не се случи точен удар.

В 57-ата Борислав Рупанов свали с глава към Асен Чандъров. Капитанът на Септември отправи параболичен изстрел с глава към вратата на ЦСКА, а топката се отби в напречния стълб на Бусато. Двадесет минути преди края Годуин Куялипу шутира от границата на наказателното поле, но Димитър Шейтанов пак изби топката.

Четвърт час преди края на срещата Годуин Куялипу получи топката от Кареасо и шутира силно с десния крак, но и много неточно. В 87-ата минута Митко Митков беше изгонен с втори жълт картон, но Лумард Делова от ЦСКА стана поредният "червен", който напусна с травма тази среща, а Александър Томаш нямаше право на повече прекъсвания за смени.

FT / ЦСКА - СЕПТЕМВРИ СОФИЯ 0:1

0:1 Фурие 38'

Рефер: Стоян Арсов

Стадион: "Васил Левски" (София)

Състави:

ЦСКА: 1. Густаво Бусато (К) – 19. Иван Турицов, 5. Лумбард Делова, 6. Лиъм Купър, 18. Мика Пинто – 99. Джеймс Ето’о, 26. Марселино Кареасо, 14. Тобиас Хайнц – 45. Аарон Исека, 11. Матиас Фаетон, 73. Илиан Илиев

Треньор: Александър Томаш

Септември: 21. Димитър Шейтанов (К) – 5. Михаил Полендаков, 4. Мартин Христов, 6. Виктор Очаи, 18. Кубрат Йонашчъ – 19. Митко Митков, 9. Асен Чандъров (К), 8. Мартин Моран, 25. Франк-Ландри Есума – 15. Бертранд Фурие, 11. Борислав Рупанов

Треньор: Николай Митов

подкрепя българския спорт