Наставникът на Левски - Станислав Генчев, няма да може да разчита на Фабио Лима за днешното гостуване на Ботев Пловдив. Въпреки че бразилецът вече тренира пълноценно с отбора, той все още не е готов за игра след полученото разтежение по време на контролата с Ботев Враца по време на предишната международна пауза. Очаква се Лима да увеличи натоварванията си по време на предстоящата серия от мачове на националните отбори и да бъде на разположение за дербито с ЦСКА.

Най-вероятно Генчев ще направи промяна в състава за срещата с Ботев Пловдив, като в стартовия състав ще е завърне Карлос Охене. Ганаецът, възстановяващ се от травма в коляното, е тренирал интензивно през последните дни. Вероятно Кристиан Макун, който донесе победата срещу Арда (2:1), ще остане на пейката за сметка на по-опитната защитна тройка Келиан ван дер Каап, Кристиан Димитров и Вандерсон Цунами.

В нападение не се очакват промени, като Джавад Ел Джемили отново ще започне като титуляр, предпочетен пред Марин Петков и Асими Фадига, с партньор Евертон Бала. По крилата ще играят Алдаир и Майкон, а в атака ще си партнират Александър Колев и Мустафа Сангаре.

В групата за мача се завръща и Асен Митков, който се възстановяваше от контузия.

подкрепя българския спорт