Треньорът на Ботев Пловдив - Душан Керкез, отново няма да може да разчита на крилото Самуел Акере за предстоящите срещи. 20-годишният нигериец е извън игра от 24 август, след като бе принудително заменен в 22-ата минута при загубата от Спартак Варна с 0:1.

Акере има хроничен проблем с рамото и все още не е ясно кога ще може да се завърне на терена. В момента от клуба не искат да рискуват с неговото здраве, като не е изключена възможността да се оперира. Това означава, че Керкез ще продължи без един от най-добрите си играчи в атакуващите позиции.

От началото на сезона Акере е участвал в 11 мача във всички турнири, като е отбелязал един гол – в първия мач срещу Зрински Мостар в Лигата на конференциите, който завърши с победа 2:1.

Душан Керкез има и дилема около състава си за предстоящия домакински мач срещу Левски. След като в последния двубой Алекса Мараш изигра решаваща роля в успеха с 1:0 над ЦСКА 1948, влизайки като резерва в Бистрица, докато Вини Трибуле беше титуляр, сега Керкез обмисля да размени техните позиции. Французинът може да бъде използван като стратегически жокер от пейката срещу „сините“.

подкрепя българския спорт