Старши треньорът на Черно Море - Илиан Илиев, говори след втората контрола на тима си за деня - срещу Дунав Русе. "Моряците" спечелиха с 2:1, а по-рано през деня победиха и Созопол с 1:0. Илиан Илиев говори за първенството и целите пред отбора. 

"Почти винаги винаги го правим (2 контроли в един ден), когато има възможност, важното е да се изиграят за първи път по 90 минути, повечето футболисти го направиха. Резултат никога не сме търсили. Плюс това видях, че в първия мач играха девет юноши от школата и се стараха момчетата. Не сме търсили резултатите да са водещи, ако ги търсихме щяхме да омесим отбора – млади с по-опитни. Игрово още има какво да наваксваме, особено новите хора, които са в отбора. Те трябва да се адаптират към нашия стил на игра. Ние изпитваме слабости по фланговете, говорим като индивидуалности, което пък донякъде трябва да го компенсиране с много активности от крайните защитници"

"Радвам се, че Атанас Илиев се върна при нас. Видяхте, че и днес, говоря особено за втория мач, създадохме доста ситуации, като не ги завършваш, резултатът винаги виси при 1:0 при такава ситуация да ти отбележат. Така че се надяваме с неговото идване първото нещо – да се увеличи конкуренцията на поста, и второто естествено да го вкараме във форма, след толкова време, което е пропуснал, за да ни помага. Да не си с отбор е трудно, индивидуално се е готвил. Със сигурност няма да правим глупости, да го форсираме и после да пропусне голям период, не дай си Боже. Така че да не избързваме, до мача с Левски има 10 дни. Днес направи първа тренировка с топка от много време, утре пак е с отбора и се надяваме наистина до мача с Левски да видим в какво игрово състояние е. Да, търсим флангови футболист, тъй като там изпитваме трудности. Аз ви казах – в първата контрола имаше девет човека от младите, конкуренция са там, но някои от тях още не са готови да създадат нужната конкуренция. Нямаме много опции, говоря като опитност и обиграност и затова търсим още един атакуващ човек, но не на всяка цена, да не правим глупости", допълни той.

Запитан коя теза поддържа за началото на втория дял от шампиона – март, април или както е сега Илиев каза, че климатът се е променил малко. "При мен най-важното е, че недоумявам защо не се игра през декември. Всички почиваха от началото на Световното първенство до 1 декември и после си продължиха да играят. В Румъния, където е по-студено теоретично на север, играха почти до 20 декември. Ние почивахме от началото на декември, когато свършиха мачовете за Купата, някои от много по-рано. Така че аз първо недоумявам защо не се игра декември месец, а това кога ще почне първенството е според това колко мача ти остават да изиграеш. Ако бяхме изиграли още четири мача, щяхме да имаме около 18 мача, които можеш да изиграеш за три месеца, да почнем малко по-късно, ама ние почиваме декември, искаме да почиваме януари, февруари, март, става много. За мен най-важното нещо е кой измисли да се почива декември. Оттук-нататък вече следствието е, че започваш по-рано, защото иначе няма да изиграеш първенството“, завърши Илиан Илиев.