България ще гостува на Русия в контрола, която ще се проведе в Москва. Приятелската среща ще стартира в 18:00 часа, а Gong.bg ще проследи всичко най-интересно от двубоя.

По-рано през седмицата „лъвовете“ завършиха при равенство 1:1 със Словакия. Възпитаниците на Ясен Петров оставиха добри впечатления от играта си и дори пропуснаха шанса да надделеят над съперника си.

Най-голямото ми желание е да постигнем победа. Срещу Словакия видях добри минути, оптимист съм за бъдещето на този отбор. Нямаме звезди, но се изгражда един добър колектив. Надявам се на базата на това нещо да постигнем съвсем скоро победа. Дай боже да е срещу Русия“, заяви Петров преди двубоя. Той разкри, че Кирил Десподов ще изведе тима с капитанската лента.

Очакванията са българският специалист да направи много промени по състава си. По всяка вероятност минути ще получат Иван Караджов, Гоерги Георгиев, Даниел Димов, Илиан Илиев и Лъчезар Котев.

От своя страна Русия отнесе много критики преди старта на UEFA EURO 2020, след като записа загуба и равенство в последните си два двубоя. В световна квалификация Сборная загуби от Словакия с 1:2 като гост, а преди дни завърши наравно 1:1 с Полша. Селекцията на Станислав Черчесов попадна в Група B на надпреварата заедно с Белгия, Дания и Финландия.