Ръководството на Ботев Пловдив обяви, че клубът ще отбележи тържествено рождението на своя патрон Христо Ботев на 6 януари.

Ето какво написаха „жълто-черните”:

Уважаеми Ботевисти,

На 6 януари ще отбележим тържествено 176-годишнината от рождението на нашия патрон – Христо Ботев.

Ето каква е и официалната програма за празничния ден:

В 08.00 часа от стадион „Христо Ботев“ ще потегли организираната от „Фондация Жълто и Черно“ екскурзия до Калофер. Към същата ще се присъединят десетки деца и треньори от ДЮШ на Клуба, множество ученици, преподаватели и директори от Хуманитарната гимназия „Св.св. Кирил и Методий“, Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване „Христо Ботев“, както и представители на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

В 11.30 часа в Калофер ще започне официалната церемония по честване 176 години от рождението на Христо Ботев, на която стотици „жълто-черни“ сърца ще покажат своята признателност и обич към великия българин.

В 13.15 часа, в Цар Симеоновата градина на Пловдив, пред делото на Безсмъртния ще сведат глави и футболистите от представителния мъжки отбор на ПФК „Ботев“, както и неговото спортно-техническо и административно ръководство.

В 15.00 часа пред паметника на Христо Ботев на клубния стадион ще се състои и последното за деня събитие по отдаване на почит към патрона ни. Завръщащите се от Калофер ботевисти, както и всички привърженици на „Ботев“, желаещи да присъстват на събитието, ще могат да поднесат своите венци и цветя, а слово за живота и делото на Ботев ще произнесе Димитър Минев – директор на Народна библиотека „Иван Вазов“.