Каненето на чужди съдии за мачовете от българското първенство бе квалифицирано от шефа на Съдийската комисия Борислав Александров като негативно за футбола ни като цяло.

Нормално е той да защитава българското, още повече, когато е началник на пренебрегваната от клубовете родна гилдия.

БФС освободи отборите ни от задължението да се постига консенсус между тях по отношение на задграничните рефери и сега всеки може да го прави. Плащаш таксите от 15 000 лева, подаваш заявка две седмици по-рано и туй-то.

Както е видно, вече не единствено вечното дерби ЦСКА – Левски, дори не по-обикновено дерби като Литекс – Левски, а и доста по-леки на пръв поглед срещи се свирят от чужденци. Беласица – Локо Сф, Берое – ЦСКА и прочие, дори за тези уж по-нормални мачове клубните шефове нямат доверие на нашите.

Боре Александров щял да подготви касета с гафовете на иностранците. ОК! Знаем, че и те допускат грешки, дори понякога повече от българските им колеги. Но на този етап във футбола ни е необходим „транквилантът” чужд съдия. Защото доверието към нашите е изгубено, а на „прелетните птички” все още вярваме. Впрочем, ще видим докога…