Велико Търново ще има два нови тренировъчни терена, с прилежащата инфраструктура до 22 март догодина, съобщи кметът Даниел Панов. Предвижда се поставяне на още седалки на стадион "Ивайло" , подобряване на тревното покритие и ремонт на козирката, който ще излезе около 300 000 лева. Градоначалникът вижда козирката във виолетово с емблемата на клуба. Това стана ясно днис по време на срещата на кмета с футболистите и спортно- техническото ръководство на "Етър- 24". Даниел Панов прие отбора в сградата на общината и гарантира подкрепата си за футбола и спорта в старата столица.

"Моята цел като кмет е В. Търново да има отбор в "А" група. Предполагам, че не се различава съществено от вашата цел и от тази на привържениците на футбола в града ни. Знам, че затова са необходими и средства, но повярвайте ми не само парите имат значение. Важно е и вие да имате желание и да се стараете да радвате хората. Каквото трябва да направи общината, за да ви подкрепи ще стане, но наистина ни е необходимо време", каза Даниел Панов. Той обясни, че проектът за терен в района на СОУ "Г. С. Раковски" вече се прави, а министър- председателят Бойко Борисов е обещал финансова помощ между 100 000 и 300 000 лева. Фирмата, която трябва да строи подземен търговски обект с изкуствен футболен терен върху него, западно от стадион "Ивайло", също е поела ангажимент да започне работа през юни или юли. Даниел Панов е поискал игрището да има трибуна и осветление. Най- късно до празникът на В. Търново 22 март следващата година този терен, с размери 100:70 метра, трябва да е готов за експлоатация. Игрището в СОУ "Г. С. Раковски" ще бъде завършено до края на годината, когато кметът трябва да даде разрешение за разкопаване на това в Старото военно училище по ВиК- проектът. От тази есен в СОУ "Г. С. Раковски" ще има три спортни паралелки за 5, 6 и 7 клас, финансирани от държавата. По време на разговора с футболистите Даниел Панов си припомни, че е бил ротен командир на бившия капитан на отбора Мариян Генов. Малкият му син пък тренира в школата на "виолетовите".

"Събрахме добри футболисти и ако станем добър отбор ще постигнем целите си. Имаме нужда от подкрепата на общината и смятам, че в лицето на г-н Панов ще я получим. От името на отбора поемам ангажимент да играем добър футбол и да радваме хората", каза старши треньорът Цанко Цветанов.

Капитанът на тима Александър Томаш определи поетите ангажименти от кмета като "много полезни за клуба и града във времето". "Ще направим всичко възможно да постигаме успехи, въпреки че подготовката бе много трудна, едва 10-12 пъти сме тренирали на терен. Специално благодарности на треньорите и лекаря, че ни опазиха от контузии. Имаме нужда от терени, топки, екипи, топла вода и всичко по отношение на финансирането да е точно. Градът заслужава добър отбор и резултати, въпреки че не всичко в България се решава на терена", заяви Александър Томаш.

Представителят на турските собственици на клуба Ендер Дормушев подари от тяхно име на Даниел Панов красива ваза. Прокуристът на клуба Стефан Атанасов пък му връчи новите фланелки на отбора във виолетово и бяло с №10 на гърба. Номерът, който през пролетта ще носи нападателят Тодор Колев, възпитаник на великотърновската школа, носил екипите на столичните "Левски" и "Славия".