Крило от Кот Д'Ивоар пристигна на проби в състава на втородивизионния Етър (Велико Търново).

23-годишният Аду Ролан Ао ще бъде тестван в следващите няколко дни, в които ще получи възможност да убеди старши треньора Цанко Цветанов в качествата си.

174-сантиметровият африканец за последно е играл в отбора на Сабе Спорт (Бруна) във втора дивизия на футболното първенство на Кот Д'Ивоар.

Ао ще дебютира с екипа на "виолетовите" тази сряда в контролата срещу третодивизионния Спартак (Плевен) от 11.30 часа на изкуствения терен в Ловеч.

На 25 февруари (събота) пък Етър ще изиграе последната си проверка от зимната подготовка срещу Чавдар (Етрополе) отново в Ловеч.

Старши треньорът Цанко Цветанов пък освободи защитника Кевин, след като французинът не успя да впечатли с изявите си по време на двуседмичните проби в отбора.

В същото време от клуба започнаха усилено почистване на терена на клубния стадион "Ивайло" от натрупания сняг. Въпреки слънчевото време в последните два дни, игрището е затрупано с 28-сантиметрова снежна покривка.

В мероприятието днес се включиха футболистите от представителния отбор, момчетата от детско-юношеската школа, както и служители на ОП "Спортни имоти".

От клуба приканиха и феновете да помогнат утре от 9.30 часа за пълното почистване на терена и за изнасянато на снега от стадиона.

Първият домакински мач на Етър от първенството е на 10 март срещу Спартак (Варна).