Главният мениджър на Литекс Стойчо Стоилов не съжалява за постъпката си на мача с Левски, когато извади отбора от терена. На практика, след този негов ход ловчанлии бяха изхвърлени от елита. 

Според него, всичко е назрявало и този момент се е получил заради цялостното отношение на БФС към отбора му. Той смята, че това е било нужна демонстрация. 

"Не, не се връщам към датата 12 декември, станалото - станало. Трябва да търсим начин да излезем от тази ситуация. Не съжалявам за това, което направих. Може да е смешно в очите на някои хора, но това решение не е само от този мач. То беше от цяла година заради действията на БФС срещу Литекс." 

"Тогава просто вече чашата преля и се взе импулсивно решение. Но някой трябваше да го нарави това, за да се обърне внимание какво се случва в нашия футбол и да се види дали ще си останем в тинята", сподели Стоилов за предаването "А група токшоу" по Diema Sport. 

"Очаквам Спортният съд в Лозана да ни оправдае и после хората от БФС да си подадат оставките. После ще ги съдим за пропуснати ползи", сподели още главният мениджър на Литекс. 

Той коментира и идеята за създаване на Висша лига от новия сезон и как футболистите приемат това, че трябва да играят в Б група. Лично той не е оптимист за създаването на такава елитна група и според него това е популизъм. 

"Лично аз не вярвам да се случи Висшата лига. Повечко популизъм е това и реклама срещу всичките им гафове досега. Това е срам за А група - девет клуба да останат и да има само по 20 професионалисти в отборите." 

"Тежко понесоха играчите това, че трябва да са в Б група. Изпитваме затруднения с мотивацията им точно поради тази причина. Но вече мина един месец и се надявам психически да са го превъзмогнали. Надявам се вече през май месец да си покажат качествата и да спечелим Купата." 

"Като имаме предвид неадекватните действия на БФС, нищо не изключвам и да не играем в елита", сподели още Стоилов в предаването по Diema Sport. 

Той коментира и постоянните слухове, че от лятото Литекс ще се преименува на ЦСКА и ще продължи съществуването си в този вид. Според него, всичко зависи от собственика на ловчанлии. 

"Аз мога да кажа, че ние в момента и аз лично се занимавам с проблемите на Литекс и окомплектоването на състава за лятото и да е още по-конкурентен. Искаме да се подсилим на някои позиции. Не е в моя ресор сливането с ЦСКА, това е в ресора на собственика." 

"Любо Пенев пое отбора в много тежък момент. Успокои играчите, доколкото е възможно, справя се отлично, но сега идват изпитанията. Той е максималист и иска да спечели всичко възможно до лятото и това е голямата цел. Ако се върнем, по принцип можем да продължим заедно, но всичко зависи от него", сподели още Стоилов. 

Накрая той коментира изхвърлянето на тима си от елита и не пропусна да клъвне Левски и ръководителите на столичния клуб. 

"Личи си отсъствието на Литекс, в момента Лудогорец е без алтернатива. Ние сме им достоен противник, ние сме единственият отбор, срещу който нямат положителен баланс. Нямат никаква конкуренция след нашето изваждане." 

"Колкото до другия отбор, става въпрос за Левски, докато двама души са там, нашият отбор ще е винаги пред тях. Става въпрос за Георги Иванов-Гонзо и Иво Трофея, както му казват феновете." 

"Не го казвам на лична основа. Лична основа е, че ме заплашиха публично през фейсбук. Една от фракциите ме заплаши, че ще бъда отново на количка, но аз съм минал този период и не мога да се притеснявам. Сигурен съм, че тази атака идва от ръководството", завърши Стоилов.