Дунав Русе загуби от Септември Симитли с 1:2 в мач от 27-ия кръг на първенството на Б-футболна група, игран на Градския стадион в Русе. Така празненствата за влизането на "драконите" в елита бяха отложени още малко. 

Още от самото начало домакините бяха по-активни. Първото сериозно положение обаче дойде едва в 18-ата минута. Тогава Антон Огнянов бе фаулиран в наказателното поле от бранител на Септември и главният рефер отсъди дузпа.

Капитанът на русенци Диян Димов стреля, като топката се удари в горната греда. След това успя да добави с гърди и вкара, но главният съдия отмени попадението. До края на първата част домакините владееха и атакуваха повече, но гол така и не бе отбелязан.

През втората част домакините продължиха с атаките, като на два пъти в рамките на пет минути топката срещна гредата на вратата на Септември. Така се стигна до 59-ата минута, когато Николай Колев центрира, а Мирослав Будинов засече топката и я прати във вратата на гостите за 1:0 за Дунав.

След това обаче в 76-ата и в 78-ата минута Септември обърна резултата в мача за 1:2, като голмайстор и на двете попадения бе Франк Коре. Така завърши и второто полувреме.
В следващия кръг на Б група дунавци гостуват на Пирин в Разлог на 14 май и там вече ще се надяват да спечелят промоцията за елита.

Резултатите от Б група от събота:

Дунав 2010 (Русе) - Септември (Симитли) 1:3
Добруджа 1919 (Добрич) - Пирин 2002 (Разлог) 0:0
Банско - Спартак Плевен (Плевен) 1:2
Ботев (Гълъбово) - Нефтохимик Бургас 1962 4:2

неделя, 18:00 часа:
в Севлиево: Локомотив (Мездра) - Верея (С. Загора)
Оборище (Панагюрище) - Лудогорец-2 (Разград)
Локомотив (Горна Оряховица) - Литекс-2 (Ловеч)

неделя, 20:30 часа:
Поморие - Созопол (Созопол) - пряко по Diema Sport