Спортно-техническата комисия на БФС не уважи молбата на Черноморец (Балчик) за отлагане на първите два мача от пролетния полусезон в Източната Б група. Както е известно, миналата седмица с решение на Общинския съвет в града беше спряно финансирането на отбора. Кметът на града Николай Ангелов обаче върна бюджета за ново гласуване, въпреки че някои от общинските съветници побързаха да разпуснат отбора.

Техническият директор на клуба от Балчик Митко Тошев изпрати писмо до БФС с молба първите две срещи от пролетния дял на първенството да бъдат отложени, тъй като в момента ръководството търси ново финансиране. От БФС обаче отказаха тази молба.

Официално е потвърден отказът на Дунав (Русе) да продължи първенството.

При две неявявания на отбора от Балчик БФС трябва да го извади от групата, ако се спазва Наредбата за провеждането на първенствата и турнирите в България. Така дори и да не се играе срещата в събота със Спартак (Пловдив), ще има записан единствено служебен резултат.

Решения на Спортно-техническата комисия на БФС:

- Поради официален отказ на "ФК Дунав"-Русе от участие в първенството на Източната "Б" група, срещата от XVII кръг на същата група между отборите на "ФК Добруджа" и "ФК Дунав"-Русе няма да се играе.

-По молба на "ФК Банско"-Банско и във връзка с провеждане на кръг от Световната купа по ски в гр. Банско на 26 и 27 февруари 2011г. и мерките за сигурност и безопасност на участниците и гостите от спортно мероприятие от такъв ранг, срещата от XVII кръг на първенството на Западната „Б" група между отборите на "ФК Банско"-Банско и "ФК Чавдар"-Бяла Слатина ще се играе на 02.03.2011г./сряда/ от 15.00 часа, вместо на 26.02.2011г.

-Молбата на "ФК Черноморец"-Балчик за отлагане на срещите от XVII и XVIII кръг на първенството на Източната "Б" група срещу отборите на "ПФК Спартак"-Пловдив и "ФК Лудогорец"-Разград не се удовлетворява. Въпросните срещи се играят по програма.

-Молбата на "ФК Любимец"-Любимец за отлагане на срещата от XVII кръг на Източната "Б" група срещу отбора на ДПФК Черноморец"-Поморие не се удовлетворява. Въпросната среща се играе по програма.