„Това, което се случи днес е, че при гласуването на общинския бюджет, по предложение на група общински съветници предвидените средства за финансиране на ФК Черноморец Балчик, отпаднаха от бюджета за 2011 година. А решение дали отбора ще продължи участието си в Б група ще реши Управителния съвет на клуба”, заяви за Гонг кметът на Балчик Николай Ангелов, обяснявайки ситуацията защо общинския клуб остана без финансиране от общината и най-вероятно няма да стартира през пролетния полусезон в Източната Б група.

„По принцип един футболен клуб може да се финансира по много начини. До този момент се издържаше от гласувани в общинския бюджет средства. Тези 1 млн.лв, които бяха предвидени в бюджета не бяха гласувани, т.е ще трябва да се търсят други варианти”, добави Ангелов, който е и президент на Черноморец Балчик.

„Честно, аз лично нямам никаква представа защо бе взето това решение. За мен то е необмислено. Намираме се в предизборна година, а и някои общински съветници не успяха да надмогнат собственото си его. Гласува се да не се даде нито една стотинка за футбола в Балчик, ще инвестираме 1 360 000 лв. за модернизирането на стадиона в града. Аз поне не виждам никаква логика в това”, чудеше се градоначалника.

„Аз бях най-изненадан от това решение. Дасега то не беше дискутирано в комисиите. Не съм готов с никакви резервни варианти. Най-песимистичния вариант, който бе обсъждан бе да бъдат гласувани 600 000 лв. и след това ако има ресурс, клуба да бъде дофинансиран”, разясни още ситуацията кметът на черноморския град.

„Футболистите вече са запознати с това, че няма да има финансиране. Аз мисля, че ако такова решение трябваше да се вземе или през декември, или през юни. Когато има пауза в шампионата. Сега какво ще правят тези футболисти – 10 дни преди старта на шампионата. Те все пак имат професионални договори с нас”, сподели Ангелов.

„Надявам се, че общинските съветници ще си преосмислят решението, защото ние имаме един резерв в бюджета, който може да ни бъде отпуснат. Това са 500 000 лв., които ще ни позволят да закърпим положението през пролетния полусезон”, завърши по-оптимистично Николай Ангелов.