Отборът на Черноморец Балчик е закрит, съобщава Sportsimo.bg. Шокиращата новина идва само десетина дни преди подновяването на първенството в Източната Б група. Причината за тази драстична мярка е, че Общината не е гласувала никакви пари за издръжката на отбора за новото първенство. Всички финансови средства в клуба идваха именно от местната власт, а при така стеклите се обстоятелства отборът няма как да продължи участието си в шампионата.

През зимната пауза голяма част от титулярите напуснаха Черноморец именно заради финансовите проблеми, които съпътстваха тима още от края на миналата година. Балчишките "акули" дори обмисляха да бойкотират мача за Купата на България срещу Литекс, но в крайна сметка футболистите стиснаха зъби и излязоха на терена.

Равда вече се отказа от участие в Източната Б група, а бъдещето на русенския Дунав и Спартак Пд също е поставено под сериозна въпросителна. Така на 26-и февруари участие могат да стартират само 8 отбора.

Наставникът на тима Георги Мирчев вече е разпуснал футболистите. Има един вариант, при който отборът може да продължи участието си в Б група и той е да се намери благодетел, който да издържа отбора. От клуба обаче твърдят, че това е малко вероятно.