Левски записа нулево реми 0:0 с втория в Румъния – Виторул - в четвъртата си контрола в Турция. В предходните три спаринга в южната ни съседка, „сините“ записаха три победи - с 2:0 над Тобол /Казахстан/, с 3:2 над Александрия /Украйна/ и с 2:1 с Поли Тимишоара.

Двубоят бе доста динамичен, като първото полувреме бе сравнително равностойно. Левски имаше няколко добри положения за гол, но не съумя да се разпише. През втората част румънците бяха малко по-активни и стигнаха до няколко нелоши положения, повечето от които статични. Пред момчетата на Стойчо Стоев също се разкриха добри шансове, но отбраната на румънците се справи.

Стойчо Стоев доволен от контролата с Виторул 

Още в първите минути румънците стигнаха до корнер. След неговото изпълнение, топката бе изчистена. Малко след това, в 3-ата минута Русу напредна от дясно, опита пас, успореден на голлинията, но стражът на Левски Боян Йорачевич се намеси своевременно и отрази. Две минути по-късно Левски организира атака от дясно. Роман Прохазка центрира топката в наказателното поле, но бранител изби в корнер.

В 8-ата минута капитанът на Виторул Черна стреля от воле от около 20 метра, но Йоргачевич бе безупречен. „Сините“ изпълниха фаул в 10-ата минута, но топката не бе насочена добре и се оказа лесна плячка за отбраната на противника, а 4 минути по-късно румънците имаха добро положение. Черна центрира от ляво, в пеналата на Левски настъпи лека суматоха, двама футболисти на Виторул пропуснаха възможността да нанесат удар и така топката бе изчистена.

Една от най-любопитните ситуации в мача дойде в 16-ата минута. След дълъг пас на Мехди Бурабия, топката стигна до Франсис Нар, бранител на тима от северната ни съседка обаче отне владението и върна назад към стража Тордай. Той в опита си да изчисти обаче парти топката в тялото на Нар. Получи се опасен рикошет, но в крайна сметка топката мина покрай вратата.

Нов добър шанс се разкри пред възпитаниците на Стойчо Стоев в 38-ата минута. Франсис Нар бе изведен сам срещу Тордай, преодоля го, но реши да върне към Божидар Краев, тъй като ъгълът бе малък за обстрел. Последва намеса на защитник, който отне топката от юношата на тима от Герена.

В 40-ата минута треньорът на Виторул бе изгонен от главния рефер, заради бурните си реакции край тъчлинията, но в последствие, заради приятелския характер на мача, специалистът се върна на мястото си.

След почивката Левски започна добре, а в 52-ата минута Бурабия получи диагонален пас от ляво, преодоля няколко футболисти на противника, след което стреля от границата на наказателното поле, но не намери целта. В 58-ата минута момчетата на Джика Хаджи изпълниха корнер от ляво на вратата на Йргачевич, а след ценрирането Роман Прохазка изчисти.

Румънците продължиха да пресират българския тим, а в 61-ата минута главният рефер отсъди фаул от изгодна позиция. От дъгната на наказателното поле, почти фронтално на вратата на Левски, Янис Хаджи застана зад топката и стреля, но право в стената.

В 67-ата минута Веско Минев получи травма и напусна игра. Неговото място бе заето от Мики Орачев.

В 68-ата минута, след центриране от фаул от дясно. Топката бе центрирана в наказателното поле, последва удар, при който Боян Йоргачевич се намеси, при добавката Сърджан Лукин изчисти в корнер.

В 76-ата минута Черна центрира от ляво от фаул, но Йоргачевич боксира.

Левски направи добра контраатака в 77-ата минута. Краев опита комбинация с Нар, но последният не успя да нанесе удар.

В 79-ата минута Мики Орачев центрира опасно от ляво, но Голон изчисти. В 81-ата минута Янев опита шут от сериозна дистанция, но право в ръцете на Тордай.

В последните секунди на редовното време, нещо средно между удар и центриране от ляво, затрудни Тордай, който първоначално хвана топката, а след това я изпусна. Но в крайна сметка топката мина в страни.  


Развитието на срещата:

1' Начало на мача

3' Русу напредна от дясно, опита пас, успореден на голлинията, но Боян Йоргачевич се намеси своевременно и отрази

5' Центриране на Прохазка от дясно по атаката на Левски, бранител изчисти в корнер, след неговото изпълнение топката бе изчистена

8' Шут от воле на капитана на румънците Черна от около 20 метра, но Йоргачевич се намеси вещо

9' Прохазка получи травма в лявото рамо. Наложи се медицинският екип на Левски да се намеси, а след това продължи игра

10' Фаул за Левски от дясно. Топката обаче не бе насочена добре и румънците я изчистиха в корнер. Последва късо изпълнение, топката излезе в аут, и стражът на Виторул я вкара в игра

14' Черна центрира от ляво. В наказателното поле на Левски настъпи кратко разбъркване, двама играчи на Виторул пропуснаха да нанесат удар и така топката бе изчистена

16' Дълъг пас на Бурабия към Франсис Нар, бранител на румънците игра с топката като я върна към вратаря. Нар пресира стража Тордай, а той в опита си да изчисти, прати топката в тялото на Нар. Получи се опасен рикошет, но топката не успя да влезе във вратата

32' Добра атака за Левски. Топката бе пратена силно напред, но Бедоя бе изпреварен от Тордай, който го блокира

36' Хубава атака на Левски. Краев подаде на ляво към Минев, той центрира в наказателното поле, но нямаше играч на софиянци, който да нанесе удар

38' Чудесна атака на Левски. Франсис Нар бе изведен сам срещу вратаря, преодоля го, но реши да върне към Божидар Краев, тъй кат ъгълът стана твърде малък за удар. Бранител обаче отне владението от юношата на „сините“

40' Наставникът на контролата изгони Джика Хаджи от терена

44' Жълт картон за Веселин Минев, за нарушение срещу Янис Хаджи

45' Джика Хаджи се върна на скамейката

45+2 Край на първа част

46' Начало на втора част

48' Центриране от фаул от ляво. Минев се извиси над всички и изчисти

52' Диагонален пас на дясно към Бурабия. Той преодоля няколко играчи на румънците и отправи удар от границата на наказателното поле, който обаче не намери целта

58' Корнер за Виторул от ляво на вратата на Боян Йоргачевич. След центрирането Прохазка изчисти с глава напред

61' Фаул за Виторул от изгодна позиция от дъгата на наказателното поле почти фронтално на вратата. Янис Хаджи стреля, но, но право в стената

67' Веселин Минев получи травма и бе заменен от Мики Орачев

68' След центриране от фаул от дясно. Топката бе центрирана в наказателното поле, последва удар, при който Боян Йоргачевич се намеси, при добавката Сърджан Лукин изчисти в корнер

70' Станислав Иванов заменя Мехди Бурабия

76' Черна центрира от ляво от фаул, но Йоргачевич боксира.

79' Георги Янев заменя Божидар Краев

81' Янев стрея от сериозна дистанция, но право в ръцете на Тордай

84' Атанас Кабов заменя Ради Цонев

85' Янис Хаджи получава жълт картон

90' Франсис Нар напусна игра, на негово място влиза Алекс Боримиров

90' Край на мача


Ето и титулярния състав на Левски:

Боян Йоргачевич, Александър Александров, Сашо Александров, Сърджан Лукин, Веселин Минев, Роман Прохазка, Радослав Цонев, Божидар Краев, Мигел Бедоя, Франсис Нар, Мехди Бурабия.

Резерви: Димитър Шейтанов, Александър Любенов, Мики Орачев, Алекс Боримиров, Георги Янев, Петър Иванов, Атанас Каов, Станислав Иванов, Галин Ташев.

Стадион "Мардан".


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS