„Чувствам се добре в Ловеч. Преди време тук изкарах три много хубави години. Надявам се моето завръщане в Литекс отново да е успешно”, заяви за Гонг новото попълнение на Литекс Станислав Генчев. „Надявам се да помогна на тима с каквото мога и тази година отново да съм шампион”, добави полузащитникът.

„Стартирахме добре, надявам се така и да завършим шампионата. Да сме до последният кръг в борбата за титлата и дай Боже да успеем да я спечелим. Целта поставена пред нас е да играем максимално добре, да се стремим към най-предно класиране. Основната цел е да се класираме за Европа, но ако можем да се борим за шампионска титла, няма да се предадем без бой”, категоричен бе бившият национал.

Той разкри и очакванията си за мача с Левски в неделя: „Нормално е да очаквам да победим Левски. При тях има някакви проблеми, но те нас не ни интересуват. За нас от психологическа гледна точка ще е много важно да ги победим, защото ще им дръпнем с 9 точки и ще си останем еднолично на върха. Мачът с Левски не може да е определящ за сезона на Литекс. Всеки мач е еднакво важен – при победа и над Левски, и над другите отбори дават по три точки!”

„Няма да е сериозно да сме разконцентрирани от това, което се случва в Левски. Това е гранд в българския футбол и когато изпитват трудности са най-опасни”, сподели Генчев.

„Трудно е да се каже, коя е точната формула за успех, но в Литекс има всички предпоставки това да се случи. Това е един добре организиран отбор, със солиден опит в българското първенство, неизменен участник в евротурнирите в последните 10-12 години”, каза още халфът.

Двукратният шампион на България с Лудогорец сподели мнението си за предстоящия плейоф за Шампионската лига между бившия му тим и швейцарския първенец Базел: „Преди мача между Лудогорец и Базел шансовете са равни. Всичко е в ръцете на бившия ми тим – в това как ще се подготвят за мача и как ще излязат на терена. Аз мисля, че имат напълно реални шансове да влязат в Шампионската лига, тъй като оттук нататък те ще са много по-освободени психически. Изпълниха програмата минимум и оттук нататък могат само да спечелят. Пожелавам им успех от сърце!”

Генчев коментира и многото напуснали Разград от двата шампионски сезона: „По принцип няма нищо вечно. Това са неизбежни неща и всеки един отбор се нуждае от промяна. Ръководството на Лудогорец е преценило, че сега е момента за тази промяна и резултатите дотук показват, че това се оказва печеливш ход!”