Контролната среща на Локомотив Пловдив срещу Лацио няма да се състои, съобщи за Гонг административният директор в клуба Атанас Узунов. Двубоят, който бе пиронът в предсезонната подготовка на „черно-белите”, трябваше да се играе на 20 юли. Това обаче няма да се случи заради разстоянието от 400 км, което пловдивчани трябва да изминат за контролата. Под въпрос са и другите 2 предварително обявени от Локо Пд проверки по време на лагера им в Австрия – срещу италианския Киево и гръцкия Арис Солун.

До края на деня се очаква да стане ясна точната програма с приятелски срещи на „смърфовете” на австрийска земя. Атанас Узунов е предложил няколко варианта на Бранко Милованович и Коко Динев, които трябва да конкретизират съперниците.

В същото време германският вратар Михаел Калтенхаузер бе освободен от отбора на Локомотив Пловдив. Стражът напусна тренировъчната база на „смърфовете” в Банско след следобедната тренировка в неделя, след като стана ясно, че за привличането му е необходимо да се плати трансферна сума. Оказа се, че в Локо Пд разполагат с грешна информация за статута на Калтенхаузер, който бе считан за свободен агент.

Спортно-техническият щаб на „смърфовете” се отказа и от услугите на Жоел Томас. Френският нападател не впечатли Драган Канатларовски и бе освободен. Не така стоят нещата с друг мераклия да води „черно-бялата” атака напролет – Дарио Захора. До момента хърватинът демонстрира добри качества на лагера в Банско и очакванията са, че Драган Канатларовски ще поиска от ръководството да му осигури услугите на нападателят.