Време е за кулминацията на сезон 2014/15. В петия месец от годината трябваше да отпаднат и последните въпросителни около сезона.

2 кръга преди края на шампионата Лудогорец си гарантира титлата в българското първенство. А четвъртото поредно такова отличие дойде след 4 гола във вратата на Локомотив София.

Равносметката – четвърта година в елита, четвърта титла в България!

И докато едни празнуваха, за други тежките времена тепърва предстояха. В края на месец май Българският футболен съюз официално обяви, че завършилият 5-ти ЦСКА и 3-тият Локомотив София остават окончателно без лиценз за евротурнирите и А група заради неплатени задължения към НАП. Сезонът беше към своя апогей, но драмата около двата клуба тепърва започваше.

Колкото до класирането – Берое ликуваше второто място.

На другия край на спектъра от емоции бяха в Левски. Тимът, закотвен във втората шестица от таблицата, завърши 7-ми – най-слабото класиране на Сините от столицата в тяхната над 100-годишна история.

А на дъното това, което изглеждаше неминуемо се случи. За новаците Марек и Хасково животът в елита се оказа прекалено труден и след само година там и двата тима се запътиха обратно към долните дивизии.

Дойде време и за последния щрих на сезон 2014/15 – финалът за Купата на страната между Левски и Черно море. И когато синият празник изглеждаше неминуем, всичко се превърна в кошмар…

И така футболната година приключи в морски стил, за да отстъпи място на лятото.