Треньорът на Локомотив Пд Христо Бонев потвърди пред Гонг, че смята да се оттегли от поста си при „смърфовете”, заради здравословните си проблеми. Специалистът вече е разговарял със собственика на тима Константин Динев, както и с футболистите. Зума е препоръчал на боса на Локо Пд да вземе български треньор, който да води отбора след него, а не чужденец, каквито са били намеренията на Динев.

Христо Бонев сподели пред Гонг и своите възгледи относно назначаването на Лотар Матеус за селекционер на българския национален отбор.

„Имам здравословни проблеми, наистина. Инструментите, с които работихме цял живот, имам предвид долните крайници и коленните стави, не са добре. Това е проблем от много време. В последните месеци съм само на инжекции, специални от Гърция и Америка, но проблемът остава. Бях два пъти в Германия при един голям специалист, но идва момент, в който вече няма накъде. Затова тази седмица казах на футболистите, че имам изключително големи болки в колената и ще се лекувам или в София, или в чужбина. След това информирах и г-н Динев. Засега това е състоянието. Ще се готвим за мача с Каварна, дано да е сполучлив. В понеделник ще бъда в София, при Тони Георгиев и при професор Рашо Рашков”, сподели Христо Бонев.

„Аз ако съм на терена и куцукам, това няма да е никак приятно, нито за мен, нито за футболистите. Ако стане така, че нямам чувствително подобрение, по-добре е отборът да бъде воден от друг треньор. В разговора с г-н Динев, който водихме, той държеше да е чужденец, а аз да бъде българин, защото нашият манталитет е малко по-особен. Според мен в България има треньори, които могат да изведат футбола ни от това състояние, в което е”, каза още Зума.

Специалистът сподели и мнението си относно новия селекционер на България Лотар Матеус: „Въпреки голямото ми уважение към това, което направи той като футболист и в Байерн и в националния отбор на Германия, продължавам да мисля, че най-правилното беше българин да бъде начело на тима ни. Ако Лотар Матеус успее да всее някакъв респект в българските футболисти, ще е добре, но имам много въпросителни в себе си. И не съм, честно казано, оптимист за бъдещето на националния отбор.”

Христо Бонев за пореден път доказа, че сърцето му завинаги ще бъде в Локо Пд, независимо дали е в ръководството на тима, или не: „Аз никога не мога да се отделя от Локомотив, до последния ми ден ще бъда с Локомотив. Ако не мога да бъда на терена, ще бъда на някакъв пост, а ако не съм на пост, пак ще бъда в Локомотив, защото сърцето ми е в този отбор.”

„Моята работа ще бъде само за доброто на тима, за да могат и футболистите, и ръководството да бъдат удовлетворени, както и разбира се феновете на Локомотив, които наистина показаха на цяла България, че заедно с агитката на Левски са най-добрите привърженици у нас.”

„Съпругата ми се опитва да ми помага с компреси, с лед, но ние вече 45 години сме заедно и продължаваме напред, дано още дълги години да сме заедно”, завърши Христо Бонев.