Чета днешната преса и не вярвам на очите си. Обикновено не споря с колеги, защото уважавам мнението на всеки, но днес ще си позволя да кажа нещичко.

Толкова пъти БФС и неговите комисии са проявявали безпринципност, че когато веднъж бъдат на ниво, вместо да ги хулим, трябва да ги похвалим. Думата ми е за мача ЦСКА – Видима-Раковски и безупречното решение на СТК според нормативните документи двубоят да бъде насрочен за Ловеч, а не на Националния стадион „Васил Левски“. Виждате ли докъде сме стигнали - да хвалим някого, че си е свършил работата...

Но най-малкото не бива да ги хокаме за този казус. Признавам си, вчера си бях отворил Наредбата и само чаках да излезе решение за стадион „Васил Левски“, за да ударя словесно по комисията. Но за моя приятна изненада Спортно-техническата се справи перфектно с този казус.

Защото „Васил Левски“, първо е домашният стадион на ЦСКА през това първенство, поне докато „Българска армия“ не получи лиценз. Второ, при лишаване от домакинство наказаният тим трябва да приеме госта си на лицензиран стадион на над 50 километра в посоката на другия отбор. И освен това, никъде, ама никъде в Наредбата не е записано, че може в подобни случаи гостуващият отбор да дава съгласието си за каквото и да било при подобна санкция. Или да запишат това в Наредбата или....това да не е мандра.

Ами, ако теоретично ставаше дума за мач от последния кръг, решителен за титлата, и ЦСКА или който и да било отбор, беше наказан с лишаване от домакинство. Но някой сериозен съперник от провинцията – Локо Пд, Черно море или Черноморец, примерно, се съгласеше да гостува на реално домашния стадион на наказания. Представяте ли си какъв вой би се надигнал от конкурента за титлата Х, който е пряко заинтересован от изхода в този мач.

Принципността спаси вчера БФС от много неловка ситуация, а ние го плюем. Имаме толкова много други поводи да го правим, но не и в този случай...