Мачът от 18-ия кръг на „А“ група между отборите на ЦСКА и Видима-Раковски ще се играе на стадиона в град Ловеч, съобщиха за Гонг от Направление „Спортно-техническо“ на БФС. Както е известно, „червените“ са лишени от домакинство за този двубой, но бяха получили съгласието на севлиевци той да се играе на Националния стадион „Васил Левски“ в София.

От СТК обаче проявиха принципност и спазиха Наредбата, която гласи, че наказаният отбор трябва да играе на лицензиран стадион на минимум 50 километра от своя град и в посоката на гостуващия тим.

Ако предложението на ЦСКА срещата да се играе на „Васил Левски“ беше прието, то комисията щеше да изпадне в смешното положение да разреши на наказания тим да приеме госта си на стадиона, на който провежда домакинските си срещи /б.р. „Българска армия“ все още няма лиценз/, което да доведе до противоречие със собствените номративните документи на централата.

От СТК са съдействали за осъществяване на контакта между ЦСКА и Литекс и за утвърждаване на Градския стадион в Ловеч за арена на мача. Така ЦСКА - Видима остава по програма от 18 часа в неделя и по този начин ще задоволи и телевизионните изисквания да се играе на осветление. За официализирането на новината се изчаква единствено утре сутринта да пристигне документа със съгласието на ЦСКА, но в БФС имат уверението на „червения“ тим, че ще го получат.

Същевременно СТК не извърши никакви промени в програмата за останалите мачове от кръга в „А“ група. От Литекс са поискали да играят срещата си с Пирин в неделя, вместо в събота, тъй като преди това са имали мач в понеделник. Комисията обаче не е удовлетворила желанието на ловчанлии и срещата Пирин – Литекс ще се играе по програма в събота от 15 часа.