Лудогорец излезе начело във временното класиране на А група, след чиста победа с 3:0 над Монтана в предпоследен мач от 11-я кръг. Така разградския тим дръпна по голова разлика на ЦСКА, като двата състава са с равни точки, по 28 в актива си. До този кръг, „червените“ и Лудогорец имаха равна голова разлика, и само феърплей листата държеше раздрадчани първи. Сега обаче те имат и два гола повече от ЦСКА.

Лудогорец си реши нещата още в първия половин час на мача, като и трите попадения паднаха до 30-та минута. Преди да е изминала първата минута от двубоя, Марселиньо откри резултата. В 14-та минута Алекс Барт засече с глава центриране на Емил Гъргоров, за да удвои. С човек по-малко на терена, Лудогорец направи резултата класически в 30-та минута. Йордан Минев бе получил неприятен удар в коляното след сблъсък с Янко Сандански, и не ме в играта. Въпреки това, след хубав извеждащ пас към Марселиньо, голмайсторът на Лудогорец се разписа за втори път в срещата. Любопитен момент бе, че страничният рефер Светлин Симеонов вдигна флага за засада, но Антон Генов прецени, че такава няма, и остави играта да продължи.

Веднага след гола Минев бе и заменен, със съмнения за сериозна травма, но бранителят остана на стадиона, и подкрепяше съотборниците си от пейката, което впоследствие показа, че може би контузията не е тежка. Пет минути преди почивката и голмайсторът на Монтана Луис Едуардо бе заменен принудително, като това бе трети пореден мач, който той не успя да завърши.

През второто полувреме Лудогорец пропусна още доста положения да увеличи головата си сметка, и да се отдалечи по този показател от ЦСКА, но половината отбор на домакините направи пропуски, а и Христо Иванов бе категоричен между гредите. Монтана не се затвори, а продължи да играе открит футбол почти през целия мач, но положенията през Урош Голубович бяха малко, а стражът се намеси отлично при може би най-добрата възможност, в която Димитър Илиев шутира от дъгата пред наказателното поле, още през първото полувреме.

След 11 кръга, Лудогорец е лидер, докато Монтана е с 12 точки, засега на 10-та позиция, която ще отстъпи ако Локо София не загуби от Литекс в последната среща от кръга.