На 18 февруари, неделя, ще бъде представена новата селекция на Локомотив Пловдив за 2012 година, научи Дарик радио. Това ще стане в мач срещу Сливен, от 14 часа на Лаута.

Емил Велев ще събере „черно- белите” за първо занимание за новата 2012-та година на 9 януари, понеделник. Преди това играчите ще минат медицински прегледи. На 9 и 10 януари локомотивци ще тренират в Пловдив.

От 11 януари, сряда, до 26 януари,четвъртък, Локомотив ще е на първи подготвителен лагер в Сандански. Там ще изиграе три контроли – на 21 януари, събота с Локо Сф от 15 часа, на 23 януари, понеделник с Любимец от 13 часа и извън турнира на 25 януари, сряда от 15 часа. с Вардар Скопие. Евентуално, ако се класира, Локо Пд ще играе и на финала на турнира, който ще е на 27 януари, петък от 11 часа.

От 26 януари,четвъртък до края на януари отборът ще се готви в Пловдив.

От 1 февруари, сряда, до 16 февруари,понеделник, Локомотив ще е на подготвителен лагер в Анталия Турция. Там ще участва в турнир с Марибор, Оцелул и Хайдук.

На 3 февруари,петък, е мача Локо Пд – Марибор, а на 5 февруари,неделя, е втория двубой на Локо Пд в зависимост от резултата от първия мач и резултата от мача Хайдук – Васлуй с един от тези два състава.

За 10 февруари,петък и за 13 февруари,понеделник още се търсят съперници като Емил Велев иска мачове с руски и украински отбори.. За 15 февруари, сряда е договорен мач с китайския Жиангсу, където старши треньор е Драгомир Окука.

Локомотив се прибира в Пловдив на 16 февруари,четвъртък.

На 18 февруари, неделя, от 14 часа срещу Сливен на стадион „Локомотив” в парк Лаута ще бъде представен отбора пред привържениците, преди началото на пролетния дял от шампионата.

Първият мач от пролетния дял на първенството е срещу Лудогорец и е в Пловдив. Очаква се той да е на 25 февруари, събота, от 15 часа.

От Локомотив си запазват правото на промени в програмата.