Отборът на Торонто Раптърс постигна седми пореден успех в Националната баскетболна асоциация, след като надви драматично у дома с 131:128 точки след продължение Голдън Стейт Уориърс.

Шампионите отново бяха без двама от основните си играчи в лицето на Стеф Къри и Дреймонд Грийн. Уориърс изоставаха с 18 точки, но бяха близо до победата над намиращия се във великолепна форма тим на Раптърс, който е лидер в Източната конференция.

Възпитаниците на Ник Нърс започнаха по-активно срещата, като "воините" нямаха отговор за играта на съперника. След края на първата четвърт резултатът бе 38:25 в полза на канадския отбор. Разликата бе съкратена с четири на полувреме, като авансът на Торонто на почивката бе девет.

През второто полувреме играчите на Стив Кър постепенно започнаха да намират ритъм в стрелбите си, като Кевин Дюрант бе неудържим в нападение. Стигна се до продължения, където голямата звезда на Раптърс Кауай Ленърд бе с ключова роля за седмия последователен успех на тима.

Най-резултатен за победителите бе именно той с рекордните си за сезона 37 точки, като към тях прибави и 8 борби. Паскал Сиакам вкара 26, а Серж Ибака добави 20. За шампионите Кевин Дюрант постигна впечатляващ дабъл-дабъл – 51 точки и 11 борби, а Клей Томпсън реализира 23, но "воините" загубиха за осми път през кампанията. Раптърс продължават да са лидери на Изток с едва четири поражения от 23 мача, докато Уориърс са трети на Запад.

В следващите си двубои Торонто гостуват на Кливланд, а Голдън Стейт също излизат като гости срещу Детройт при завръщането на Стеф Къри в състава.

В друг мач от вечерта Лос Анджелис Лейкърс победи у дома Индиана Пейсърс с 104:96 точки. Голямата им звезда ЛеБрон Джеймс отбеляза 38 точки за успеха.

Градският съперник от Клипърс също се поздрави с успех при гостуването си на Сакраменто Кингс. Баскетболистите на Док Ривърс спечелиха с 133:121, като най-резултатен за победата бе Тобайъс Харис с 28 точки.

Тимът продължава да е водач в Западната конференция. /БГНЕС