Тони Паркър е все още само на 29 години, но сякаш от десетилетия играе баскетбол. Познат е на феновете не само в НБА, където е отдавна, но и в Европа, с екипа на Франция. Тази есен Тони Паркър не дойде с Асвел Вильорбан в София, за гостуването на Лукойл Академик в Еврокъп, и малко след това се завърна в Сан Антонио Спърс и най-доброто първенство в света.

Плеймейкърът даде интересно интервю за списание Slam, в което разказа за ролята си в Сан Антонио, отношенията си с треньора Грег Попович и ... собственото си радио шоу.

- Мислиш ли, че ще трябва да промениш нещо в играта си с годините, когато остарееш?

- Не. Чувствам, че в момента влизам в пика на кариерата си, това ще са следващите три-четири години, тогава ще играя най-добрия си баскетбол. Мисля за това, а не за годините, в които вече ще трябва да забавя оборотите. Грижа се добре за себе си, винаги спазвам диета. Не съм маниак, но внимавам, не ям боклуци, най-много пица понякога.

- Обясни за връзката си Грег Попович?

- О, страхотна е. Когато пристигнах на 19 години в Сан Антонио, той непрекъснато ме притискаше, за да стана най-добрия играч, който мога да бъда. Като баща ми е. Никога не съм се разбирал така с друг треньор. Той е един от най-великите в историята на НБА.

- Той по принцип е доста строг. Представям си какво е било, когато си бил на 19...

- О, питайте всеки от съотборниците ми. Едно време видео разборите можеха да бъдат наречени „Шоуто на Тони Паркър“, толкова твърдо се отнасяше той към мен. Но това бе, защото искаше да стана по-добър, трябваше да развия играта си. Сега вече е по-спокоен, понякога дори се шегувам с него, че омеква.

- Кажи за отношенията си с Тим Дънкан и Ману Джинобили, тримата имате истинска химия помежду си.

- Това е най-добрата връзка, която съм имал със съотборници през живота си. Тими и Ману са изключително лишени от всякакъв егоизъм, и само искаме да побеждаваме. И тримата не обръщаме внимание на егото и искаме само най-доброто за отбора. Тими е по-тих, аз и Ману викаме повече. Ману е малко по-луд, винаги е бил най-лудият между нас, но в добрия смисъл. Аз съм някъде по средата.

- Мислиш ли, че имаше шанс за титлата тази година?

- Ако сме на 100% здрави, и играем най-добрия си баскетбол, тогава имаме шанс. Но трябва да сме здрави, това е най-важното при нас. Оклахома Сити, Маями, Чикаго – това са фаворитите, но мисля, че ние не сме много далеч от тях.

- Говориш за Шоуто на TP в Туитър. Обясни какво е това?

- Това е радио шоу, което правя за Франция. Всеки понеделник, от 8 до 9 вечерта. В момента е най-популярното радио шоу във Франция. Всяка седмица имам различни гости, като например Коби Брайънт, Дейвид Бекъм, и не само спортни, но и други известни личности.

- Как би искал да те запомнят в баскетболния свят?

- Като победител. Като човек, който печели титли.

- До колко години се виждаш да играеш?

- Бих искал да към като Стив Неш, искам да играя дълго, защото обичам баскетбола. Това е моята страст, затова съм благословен, късметлия, да мога да го правя всеки ден. Искам да играя до 37, 38 години.