По фантастичен начин завърши сезонът за младите български баскетболни таланти, които се състезават в Италия. Павлин Иванов и неговият Бенетон Тревизо станаха шампиони за юноши, до 19 години, а Тенчо Тенчев и Димитър Димитров спечелиха вторият по сила турнир в същата възрастова група със своя Крабс Римини.

И тримата са част от националния ни отбор по баскетбол за юноши до 18 години, който това лято ще играе Европейско първенство във Варна. И тримата бяха отличени индивидуално за изявите си по време на шампионата в Италия, като Павлин и Тенчо станаха MVP във своите турнири.

Бенетон спечели по изключителен начин трофея на най-добрите отбори в Италия до 19 години, след победа със 72:66 над Виртус Сиена. Отборът записа само победи, спечели груповата фаза, а след това изигра уникален полуфинал, в който надделя след две продължения, за да се класира на финал.

В последната битка за трофея, отборът от Тревизо изоставаше сериозно, след слаба втора и трета четвъртина. Обратът стартира минути след началото на последната част, и авансът на другия финалист Сиена, който бе двуцифрен, бързо бе стопен със серия от тройки. Две минути преди края Бенетон изравни до 63:63, и оттук до края реализира серия от 9:2, за да приключи успешно сезона! Павлин Иванов завърши с 14 точки, пет борби и пет асистенции в ключови моменти от двубоя.

Иванов бе отличен за изявите си през целия турнир, и изненада скромното българско присъствие в залата с екипа, който носеше под потника на Бенетон - такъв на националния отбор на България.

По-рано през деня Крабс Римини се наложи над Удине с 81:61, след страхотни изяви на Тенчо Тенчев и Димитър Димитров. В треньорския щаб на Римини е и българската треньорка Екатерина Димитрова. Тенчо Тенчев бе най-полезен за успеха с 24 точки, а Митко Димитров добави 15.