Баскетболистка номер 1 на България Теодора Петрова заяви в специално интервю за предаването Гол линия на Дарик, че се чувства великолепно в Испания, след като подписа официално договор с тима на Бургос. Бившата състезателка на ЦСКА София осъществи желания трансфер в Испания, за да може да бъде по близо до приятеля си – баскетболиста Йордан Бозов, който пък носи екипа на втородивизионния мъжки тим на Бургос.

„Идеята ми беше да бъдем заедно. Той дойде в Бургос и аз дойдох с него. Започнах да тренирам с тях известно време. Те обаче си бяха направили селекцията и аз не попаднах в сметките и престанах да тренирам. По-късно обаче ми предложиха договор и аз разбира се приех”, коментира Теди Петрова.

„Отборът е наистина доста добър. Миналия сезон са завършили на трето място в местното първенство. Сега обаче нещата са малко по различни, но шампионата е в самото начало. Надявам се оттук нататък да вървим напред и да побеждаваме”, каза още бившата състезателка на ЦСКА.

„Това, че дойдох тук е голяма доза късмет и голяма доза шанс. Бях готова да отида и някъде другаде, в друг клуб в Испания. По- хубаво обаче не можеше да се получи. Много съм щастлива.”

„Тук всичко е невероятно и за съжаление няма нищо общо с България. Миналата година беше невероятна за нас. Тя обаче приключи много лошо за целия клуб ЦСКА.

Не мисля, че българските баскетболистките са по слаби от тези които играят тук. Не смятам обаче, че скоро могат да ги стигнем. Тук всичко се развива страшно бързо, а всичко в България върви надолу.”

„Не мога да кажа, че мечтая много за женската НБА. Там е много различно. Бих опитала, ако имам възможност, но това не е някаква моя самоцел”, завърши Петрова.