Баскетболист Номер 1 на България за 2008-ма година Деян Иванов заяви за Гонг, че се чувства все по-добре в новия си италиански тим Премиата Монтегранаро.

„Вече изиграх първия си мач за Премиата и даже започнах в стартовата петица, което ме изненада, защото почти никога треньорите не вземат решение да вкарат нов състезател сред титулярите. Мисля, че се представих добре. Не играх много, но мисля, че като за първи мач е нормално, все пак двубоят беше срещу Монтепаски Сиена, който е тим на ниво Файнъл Фор в Евролигата. Добре се чувствам в отбора и с всеки ден нещата стават все по-лесни за мен”, коментира Деян Иванов от Италия.

„Впечатли ме професионализмът в отбора и как се работи. Тук всеки си знае неговата работа и всеки отговаря за нещо. Всичко останало е ясно, че е на добро ниво. Премиата не е от познатите италиански грандове, но миналата година завършват трети в първенството и не е слаб отбор въобще. Тази година има повече проблеми, в средата на таблицата сме. Ще се борим за плейофите, но ще е тежко, програмата ни е трудна. Монтегранаро е малко градче близо до Анкона. Никъде не уча езика, но след време започвам да говоря без да съм учил”, сподели още единият от близнаците Иванови.

Деян коментира и завършилия турнир за Купата на България по баскетбол при мъжете: „Не знам дали е изненада, че Левски победи ЛукОйл за Купата на страната, но лично аз съм изненадан. Моето мнение повече се базира на предишните години, а четвърта загуба в един сезон не им се е случвало отдавна. Но реално не е изненада, че Левски взе Купата. Честитя им успеха.”