Генералният мениджър на баскетболния ЦСКА Емил Коен пътува утре за Любляна, където ще внесе официално кандидатурата на клуба за домакинство на финалната четворка на Адриатическата лига при жените. В същото време се очаква да продължат и преговорите за включването на мъжкия тим в лигата.

„След снощната победа на женския отбор над Шибеник шансовете ни за класиране сред първите четири са50 процента. Искам да увеличим бюджета на отбора, за да може догодина да участваме в Евролигата или да атакуваме титлата в Еврокупата на ФИБА", заяви Коен по повод бъдещето на червените ангели.

При мъжете ще бъдат привлечени още 2-3 нови играчи през лятото, като все още не е ясно в какви евротурнири ще играе ЦСКА. Двама от младите играчи на червените - Синиша Аврамовски и Крум Дойчинов отиват в Черно море под наем, за да получат повече време за изява.

Емил Коен заяви още, че ръководството няма намерение да сменя старши треньорът Крешимир Башич.Като най-голям проблем пред ЦСКА, след едногодишното си сътрудничество с червените от Коен Груп отчетоха липсата на спортна база. Като все още не е ясно, къде тимът ще играе домакинските си мачове през следващия сезон. Варианите са два – зала Универсиада или Зимния дворец, който ако бъде ремонтиран подобаващо може дори да бъде одобрен от шефовете на Евролигата.

„Радваме се, че българската федерация прие предложението ни за мениджмънт на женския национален отбор. Основната ни цел ще е да не изпаднем във втора дивизия, но защо да не опитаме да се класираме за Еворпейското първенство” , сподели Емил Коен.